RAZREŠEN

Pojbič: Jutri ostajam na svojem delovnem mestu

Objavljeno 15. avgust 2013 18.16 | Posodobljeno 15. avgust 2013 18.18 | Piše: Ma. F.

Razrešeni Franc Pojbič se bo z vsemi sredstvi boril za svoj prav in za AVP.

Franc Pojbič.

LJUBLJANA – Vlada je na včerajšnji dopisni seji za vršilca dolžnosti direktorja Agencije RS za varnost prometa (AVP) imenovala Igorja Velova, in sicer do imenovanja novega direktorja, vendar največ za šest mesecev. Imenovanje je sledilo razrešitvi Franca Pojbiča, ki je agencijo vodil od februarja letos. Dan pred tem je Pojbič sporočil, da izstopa iz stranke SDS in iz vseh njenih delovnih teles. Ob sredini razrešitvi pa se je razpisal na facebooku, kjer je opozoril, da so na pomembne položaje imenovani nekompetentni ljudje.

Seja in sklep nezakoniti

»Bojan Žlender, ki po pooblastilu ministra začasno opravlja posle direktorja direktorata za promet, je bil nezakonito imenovan na čelo sveta AVP, zato je popolnoma nezakonito, da bi Žlender do imenovanja novega direktorja AVP vodil tekoče posle na AVP, saj direktorja ali v. d. direktorja AVP lahko imenuje le vlada, ne pa svet AVP. Zato jutri ostajam na svojem delovnem mestu,« je za Večer danes povedal Pojbič, ki je opozoril tudi na dejstvo, da Velova sploh ni bilo na seji. Žlender je le prebral njegov življenjepis, govor pa ni bil niti o njegovem programu vodenja AVP.

»S tem ko je minister Omerza dopustil, da so bili seja sveta AVP in vsi sklepi nezakoniti, je dokazal, da mu ni mar za stroko, za varnost v cestnem prometu in za življenja ljudi,« je še dejal Pojbič, ki se bo z vsemi sredstvi boril za svoj prav.

Deli s prijatelji