SPORNO

Pogodba za obnovo hiše Simone Dimic obstaja, računa pa ni

Objavljeno 27. maj 2013 22.28 | Posodobljeno 27. maj 2013 22.29 | Piše: STA, Mo. S.

Vegradovi delavci naj bi bili hišo Dimičeve v ljubljanskih Murglah obnavljali na stroške Vegrada z materialom, namenjenim gradnji ljubljanske soseske Celovški dvori.

Hiša Simone Dimic

LJUBLJANA – Pogodba za obnovo hiše nekdanje vodje kabineta premierja Simone Dimic, ki so jo Vegradovi delavci obnavljali na stroške podjetja, razkriva nove razsežnosti te hiše v Murglah. Pogodbo za gradbena dela naj bi bila julija 2009 sklenila partner Dimičeve Robert Horvat in Matej Košič v imenu Vegrada-AM, po poročanju Pop TV pa še vedno ostaja skrivnost, zakaj niso izstavili računa.

Košič je zatrdil, da ni bilo dogovorjeno, da Horvat ne bi nič plačal. »Vegrad ni ničesar 'častil' in še vedno, če bo volja stečajnega upravitelja, lahko ta dela, ki so pogodbeno vezana, zaračuna,« je dejal. Po njegovih besedah pogodba ni bila podpisana takoj, ampak šele po nekaj mesecih. Stečajni upravitelj Vegrada-AM Bojan Klenovšek je za televizijo povedal, da računa Horvatu ni izstavil, ker te pogodbe ni bilo v arhivu podjetja, kot tudi ne že izdanih računov Dimičevi ali Horvatu. Tudi posebni davčni urad pri Davčni upravi RS (Durs) ugotavlja, da naj bi bila pogodba sklenjena šele po tem, ko je afera prišla v javnost.

Obnova na stroške Vegrada in z materialom Celovških dvorov

Konec aprila naj bi bilo prav v tej zadevi zaslišanje pred preiskovalnim sodnikom ljubljanskega okrožnega sodišča. Na sodišče so takrat iz pripora pripeljali nekdanjo direktorico Vegrada Hildo Tovšak, prišel je tudi Horvat. Zaradi sporne obnove hiše v ljubljanskih Murglah so bili namreč po poročanju medijev ovadeni Tovšakova, Košič in Horvat. Slednji naj bi bil ovaden zaradi napeljevanja h kaznivim dejanjem.

Vegradovi delavci naj bi bili hišo Dimičeve v ljubljanskih Murglah obnavljali na stroške Vegrada z materialom, namenjenim gradnji ljubljanske soseske Celovški dvori. Dimičeva in Horvat naj bi se bila na ta način okoristila za 120.000 evrov.

Deli s prijatelji