10. DEL

Pogled nazaj: Kako je Kociprova z eno pošto »skenslala« Žerjavovo

Objavljeno 30. december 2013 19.36 | Posodobljeno 30. december 2013 19.36 | Piše: P. J.

Zmago Jelinčič Plemeniti je oktobra napovedal vrnitev na politični parket.

Hanžek Zmaga Jelinčiča in njegove poslanske kolege obtožuje kraj in podkupljivosti.

LJUBLJANA – »Še kar nekaj denarja je treba pobrati,« je prepričan, da bo aktualna vlada zdržala do konca mandata, dejal Zmago Jelinčič Plemeniti. Preden pa se bo prvak SNS dokončno vrnil v politiko, bo še napisal knjigo ali dve. Jelinčič je predstavil svojo knjigo, v kateri je postavil pod vprašaj obstoj Hrvaške. Priznal je, da je pred izidom knjige živel v strahu, da ga bo povozil avto.

Maša Kociper je »skenslala« Žerjavovo

Vroče je bilo tudi, ker je oktobra poslanska in podpredsednica Pozitivne Slovenije Maša Kociper dokazala, da lahko z enim samim elektronskim sporočilom s položaja odstrani državnega sekretarja. Monika Kirbiš Rojs se je morala posloviti, ko je Kociprova Pavliču poslala sporočilo, v katerem je zapisala, da »ona blond od Žerjava res ni ok, makar dajmo Acota za drugega DS ali pa koga drugega, mal poglej tole spodaj pls«. Kirbiševa Kociprovi ni ostala dolžna in je na facebooku spomnila, kakšnim »standardom moraš ustrezati« in na razlago Kociprove o tem, kaj je fiskalno pravilo.

Ostale preglede najdete tukaj. 

Grozilna pisma

V začetku oktobra pa sta na dom prvaka opozicijske SDS Janeza Janše prispeli dve sumljivi pošiljki. V enem izmed pisem je bil tudi bel prah, vendar, kot so ugotovili kasneje, ni šlo za nevarno snov.

O tem, kako naporno je lahko poslansko življenje, pa je svojo kolegico Lejlo Hercegovac seznanila poslanka Eva Irgl, ki  je sredi seje dejala, da se ji je v vseh letih njenega političnega delovanja nabralo za tri debele fascikle grozilnih pisem.

Davki na nepremičnine, davki na varčevanje

Veliko nejevolje so povzročili novi napovedani davki na nepremičnine. Oktobra je vlada razkrila, koliko namerava z njimi zaslužiti in kako bodo stavbe obdavčene. O tem, kako čudne stvari se dogajajo v naši državi, pa se je v  sredini meseca spraševal tudi jezni oče, ki je na facebooku objavil, da je njegov sedemletni sin dobil položnico za plačilo dohodnine

Jankoviću je dovolj

Nacionalni preiskovalni urad je oktobra zaradi sporne prodaje zemljišč podjetju Tritonis ovadil ljubljanskega župana Zorana Jankovića. Na novinarski konferenci, ki jo sklical je dejal, da je njemu vsega dovolj in dejal, da denarja od prodaje zagotovo ne bo vrnil. Konec meseca je pojasnjeval tudi, kako s 2503 evri plače plačuje za 4000 evrov kredita mesečno. Jankovićevi bivši podžupanji Jadranki Dakić in njenemu možu Miodragu pa je okrožno sodišče v Ljubljani zapečatilo za 1,3 milijona evrov premoženja. Zasegli so ga zaradi suma storitve kaznivega dejanja, natančneje zaradi suma zlorabe položaja v povezavi z domnevnim oškodovanjem podjetja Gradis.

Mišič razkrival posle

Po Mišičevem prihodu v Luko Koper je ta razkril, da je podjetje za urejanje facebook objav lani plačalo 72 tisoč evrov, letos pa 32 tisočakov. Razkrili smo, kdo je tisti, ki njihove profile ureja, in naleteli na njihovo zanikanje.

V začetku oktobra je svoj odhod z vrha zveze združenj borcev napovedal Janez Stanovnik. Vzrok za odhod naj bi bile zdravstvene težave, v decembru ga je nasledil Tit Turšnek.

Deli s prijatelji