OBSTRUKCIJA

Pogačnik: Nekateri se resnosti situacije nočejo zavedati

Objavljeno 17. april 2012 19.12 | Posodobljeno 17. april 2012 19.13 | Piše: P. J., STA

Poslanec SDS je prepričan, da bodo učinki treh sprejetih zakonov pozitivni.

LJUBLJANA – V SDS obstrukcijo poslanske skupine Pozitivna Slovenija na današnji redni seji DZ obžalujejo, a se zavedajo, da je to njihova pravica, je dejal poslanec SDS Marko Pogačnik v izjavi za medije. Kot je poudaril, v SDS ocenjujejo, da bodo vsi trije zakoni prispevali k večji konkurenčnosti slovenskega gospodarstva in k boljšemu poslovnemu okolju.

Zmanjšanje brezposelnosti

»Imamo občutek, da se nekateri ne zavedajo ali pa se nočejo zavedati, v kakšno resno situacijo je zašlo slovensko gospodarstvo, in da bo treba nekatere zakone sprejeti tudi po nujnem postopku,« je dejal Pogačnik. Ob tem v SDS ocenjujejo, da bosta učinka teh treh zakonov približno en odstotek rasti BDP in zmanjšanje brezposelnosti za 0,5 odstotka.

Glede dviga DDV ocenjujejo, da je to skrajni ukrep in da bi bilo smiselno prej sprejeti druge ukrepe. Po njihovem mnenju ima namreč dvig DDV nekaj negativnih posledic. Ob tem je Pogačnik izpostavil, da bi se davek neenakomerno razporedil med tiste z višjimi in tiste z nižjimi dohodki in da bi bolj prizadel tiste z nižjimi dohodki, dvig DDV pa bi povzročil tudi nekonkurenčnost Slovenije.

Deli s prijatelji