EDEN NAJBOGATEJŠIH SLOVENCEV

Pogačar, znan iz afere NPU, končal v osebnem stečaju

Objavljeno 28. september 2015 22.44 | Posodobljeno 28. september 2015 22.46 | Piše: STA, M. U.

Upniki imajo tri mesece časa, da prijavijo svoje terjatve ter ločitvene in izločitvene pravice.

Foto: Roman Šipič

LJUBLJANA – Eden najbogatejših Slovencev in nekdanji lastnik tovarne kemičnih izdelkov Pinus Igor Jurij Pogačar je v osebnem stečaju, je sklenilo koprsko okrožno sodišče. Upniki imajo zdaj tri mesece časa, da prijavijo svoje terjatve ter ločitvene in izločitvene pravice. Zadnji dan za prijavo terjatev je 28. december.

Po poročanju spletnih Financ je bil Pogačar pred dobrimi sedmimi leti uvrščen na lestvico najbogatejših Slovencev, takrat je bilo njegovo premoženje ocenjeno na 30,4 milijona evrov.
Pogačarja pa si je javnost zapomnila tudi po aferi s stavbo Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU), ki mu je Ram Invest, na čelu katerega je bil Pogačar, za drago najemnino oddajal prostore, v času ko je notranje ministrstvo vodila Katarina Kresal.

Domnevne nepravilnosti pri najemu trenutno preiskujejo tožilci in sodišča. Glavna obravnava v tem primeru bi morala biti prejšnji teden, a je bila zaradi odsotnosti vpletenih preložena. Za upraviteljico v stečaju je bila imenovana Melita Butara, a se je ta menda po poročanju omenjenega časnika že izločila zaradi morebitnega konflikta interesov. Butara je namreč navedena kot članica sveta Evropskega centra za reševanje sporov, ki ga je ustanovila Kresalova.

Deli s prijatelji