OBILNE PADAVINE

Podvoz zalilo, cesta neprevozna, pri Celju grozi razlitje

Objavljeno 23. junij 2015 19.21 | Posodobljeno 23. junij 2015 22.42 | Piše: Ma. F.

Padavine se pomikajo proti jugozahodni, južni in osrednji Sloveniji.

Deževje je zajelo Slovenijo.

LJUBLJANA – Intenzivne padavine se pomikajo proti jugozahodni, južni in osrednji Sloveniji. Ob izdatnem deževju lahko v prihodnjih urah hitro narastejo manjši vodotoki in hudourniki na teh območjih. Na izpostavljenih območjih so možna razlivanja, opozarja Agencija RS za okolje (Arso).

Zvečer so v južni Sloveniji še možni močnejši nalivi. Ponoči bo dež slabel in do jutra povečini že ponehal.

Obilne padavine povzročajo kar nekaj nevšečnosti,image predvsem v severnem delu Slovenije.

Ceste poplavilo, podvoz zalilo

Uprava za zaščito in reševanje je sporočila, da je poplavljen podvoz ceste Voglje v občini Šenčur. Cesta Založe–Polzela je poplavljena in do nadaljnjega zaprta za ves promet, so zapisali ob 18.05. Slabe pol ure prej se je meteorna voda zadržala na cesti med Vitanjem in Rakovcem.

Ogrožena tudi šola

V Radovljici je voda zalila garaže na novozgrajenih štirih večstanovanjskih objektih. Posredovali so gasilci PGD Radovljica, ki so izčrpali vodo iz jaškov. V Železnikih in v Žireh je poplavljala meteorna voda, na Iztokovi ulici v Medvodah pa hudourna voda. V Škofji Loki je voda zalila parkirišče.

Ob 14.38 je pri Novi Gorici zaradi narasle meteorne vode prišlo do izlivanja kanalizacijskih voda v stanovanjski hiši. Pred meteorno vodo je bila potrebna zaščita osnovne šole Šempas. Voda je ogrožala tudi več stanovanjskih objektov v krajih Vrtojba, Šempas in Vitovlje.

Drevo padlo na vozilo

Meteorne vode so zalile kletne prostore Primorskega tehnološkega parka v Šempetru. Ob 12.41 je drevo padlo na parkirano osebno vozilo na parkirišču šempetrske bolnišnice.

V Zadobrovi grozi razlitje, saj je zalit most čez potok Dajnico, v Mariboru pa voda teče skozi streho industrijskega objekta.

Kako je na vašem koncu? Pošljite nam fotografije, objavili jih bomo.

Deli s prijatelji