POLEMIKA

Podpornik Magne: Kje ste bili, ko so gradili trgovske centre med njivami?

Objavljeno 01. september 2017 18.13 | Posodobljeno 01. september 2017 18.14 | Piše: Ma. M.

Oglasil se je Andrej Bratuša, ki pravi, da je lahko sram tiste, ki delajo vse, da avstrijska Magna Steyr, ne bi postavila obrata v Hočah.

Če ne želite izbruhov jeze pri strelcu, ga nikar ne skušajte omejevati.

Potem ko je agencija za okolje izdala okoljevarstveno soglasje za Magno Steyr, so nasprotniki in pristaši prihoda tega podjetja v Slovenijo v besednih bojih zelo glasni. Vsak ima najmanj deset razlogov »za« oziroma »proti« Magni.

Najglasnejši so tisti, ki trdijo, da bo uničila lokalno okolje in da bo obrat zgrajen na območju najboljših kmetijskih zemljišč.

»Kje ste bili, ko so gradili trgovske centre med njivami?«

Na družabnem omrežju se je oglasil Andrej Bratuša, ki pravi, da je živel slaba dva kilometra zračne črte od načrtovanega objekta. »Na bruhanje mi gre, ko poslušam naša kvazi ekološka društva, združenja, organizacije itd. Kako vas ni sram tega, kar počnete v zvezi z Magno?« je med drugim zapisal v objavi na Slovenskem E-forumu (ta naj bi se pritožil na izdajo okoljevarstvenega soglasja).

V svoji objavi namiguje, da gre pri okoljevarstvenih organizacijah in drugih, ki so proti Magni v Hočah, za blef. In dodaja, ko govorijo o prvovrstnih kmetijskih zemljiščih, naj pogledajo zemljevid in povedo, kako so lahko prvovrstna, če so omejena z avtocesto, po kateri se vali milijone vozil …

In še: »Kje ste bili, ko so se gradili trgovski centri v neposredni bližini? Od Baumaxa, bivšega Obija, Leclerca do Harvey Normana in Merkurja, ki so zrasli med njivami.«

Zgoraj lahko preberete celoten zapis.

Spomnimo, Magna namerava zgraditi nov ličarski obrat, v katerem bo delo dobilo 400 ljudi.

Deli s prijatelji