SODBA

Podpisi za prepoved vakuumskih porodov

Objavljeno 28. december 2011 09.21 | Posodobljeno 28. december 2011 09.21 | Piše: Boštjan Celec

V ponovljenem procesu se je zgodila ena sprememba.

Renata se je za novomeško porodnišnico odločila, ker je neomajno zaupala v strokovnost njenih uslužbencev.

KOČEVJE, NOVO MESTO – Z grenkim »spet pritožba za pritožbo in tako bo še ne vem koliko časa. Koliko pritožb bi sprejeli, če bi navaden revež ubil človeka? Nobene, takoj bi dobil 30 let zapora. Sramota!« je 31-letni Kočevec Željko Salamon na spletu pokomentiral petkovo sodbo novomeškega okrožnega sodišča.

Posledice morajo biti

Za to, da se leta 2004 njegov sin in sin njegove žene, danes 28-letne Renate, ni rodil živ, je bila kriva medicina, je sicer na že drugem procesu razsodil senat, ki mu je predsedovala sodnica Mojca Hode.

Pavlin oproščen

V ponovljenem procesu se je zgodila ena sprememba. Medtem ko je bil na prvem, ki ga je pozneje razveljavila višja sodna inštanca, za krivega spoznan le porodničar dr. Stanislav Mijajlovič, je tokrat kriva tudi naj slovenska babica leta 2000 Metka Kovačič. Odnesla jo je s pol leta pogojnega zapora, zdravnik pa z 11 meseci. Drugega porodničarja, ki je 21. novembra 2004 prišel v službo zjutraj in zamenjal kolego Mijajloviča, dr. Marjana Petra Pavlina, pa so tako kot že na prvem sojenju oprostili obtožb.

 

VEČ V TISKANI IZDAJI SLOVENSKIH NOVIC: Renata je prišla rodit v novomeško porodnišnico, hudo pa se je zapletalo že med nočnimi popadki

Deli s prijatelji