JASNO

Podpisi poslancev PS so pristni

Objavljeno 22. november 2012 13.36 | Posodobljeno 22. november 2012 13.36 | Piše: A. L.

Pričakovali bi, da poslanski kolegi, predvsem tisti iz vrst SDS, to verjamejo na besedo, je povedal vodja poslanske skupine PS Jani Möderndorfer.

Predsednik košarkarskega kluba Union Olimpija Jani Möderndorfer.

LJUBLJANA – Kriminalisti so potrdili: podpisi poslank in poslancev Pozitivne Slovenije (PS) pod zahtevo za referendum o Slovenskem državnem holdingu (SDH) so pristni, je danes povedal vodja poslanske skupine PS Jani Möderndorfer. Pojasnil je, da so v PS takšne ugotovitve kriminalistov pričakovali, »saj vemo, da so vsi naši podpisi pristni. Pričakovali bi, da poslanski kolegi, predvsem tisti iz vrst SDS, to verjamejo na besedo.«

Sloveniji povzročajo resno škodo

Upajo, da je bila to zadnja zloraba možnosti anonimne prijave prek e-uprave, ki je sicer namenjena za prijavo kaznivih dejanj, kot so nasilje v družini, spolno nasilje in podobna kazniva dejanja, ki so občutljiva tako za prijavitelja kot tudi za žrtve. »Ostro obsojamo takšno zlorabo teh pomembnih inštrumentov preprečevanja najobčutljivejših oblik nasilja v politična obračunavanja z opozicijo. Takšno obnašanje ni v duhu demokratične države niti v duhu tistega, kar smo s samostojno in pluralno Slovenijo želeli doseči. Pozivamo politične akterje, ki to počnejo, da se zavedajo, da s svojimi dejanji povzročajo Sloveniji resno škodo. Slovenija je mlada demokracija, vendar z dolgo trajajočo željo po demokratični ureditvi, ki smo si jo prek različnih družbenih procesov priborili skupaj,« je zaključil.

Deli s prijatelji