VPRAŠANI

Podpirajo, da je Janša letel, Bratuškova pa je brez prihodnosti

Objavljeno 18. oktober 2014 14.19 | Posodobljeno 18. oktober 2014 14.19 | Piše: T. L.

Odločitev o odvzemu poslanskega mandata Janezu Janši podpira 70 odstotka vprašanih v Delovi anketi.

Janez Janša na sojenju v zadevi Patria

LJUBLJANA – Teden je zaznamovalo odločanje poslancev državnega zbora (DZ), ali se Janezu Janši zaradi pravnomočne obsodbe na več kot šestmesečno zaporno kazen odvzame poslanski mandat. V tokratni Delovi anketi 70 odstotkov vprašanih podpira odločitev o odvzemu mandata Janši, 21 odstotkov se jih s tem ne strinja, devet odstotkov je odgovorilo z 'ne vem'.

In še ena novost: Alenka Bratušek se po fiasku, ki jo je stal mesto evropske komisarke, vrača v poslanske klopi. Da Bratuškova po neuspehu zagotovo nima prihodnosti v slovenski politiki, meni 37 odstotkov vprašanih. Da je bolj verjetno, da je nima, meni 25 odstotkov vprašanih, medtem ko se je za odgovor bolj verjetno jo ima, odločilo 21 odstotkov anketiranih. 

Večina Bulčeve ne pozna dovolj

Anketirane so vpraševali tudi po mnenju, ali je Violeta Bulc primerna kandidatka za evropsko komisarko. Pritrdilno je odgovorilo 20 odstotkov vprašanih. Da ni primerna, meni 13 odstotkov, medtem ko je 60 odstotkov ne pozna dovolj, da bi lahko odgovorilo na to vprašanje.

Naročnik ankete je uredništvo Dela. Telefonsko anketiranje je na vzorcu 500 odraslih državljanov med 13. in 15. oktobrom opravil oddelek za tržne raziskave Delo Stik.

Deli s prijatelji