SOLIDARNOST

Podmladek SDS: Starejši v pokoj, mladi v službe

Objavljeno 24. februar 2012 21.29 | Posodobljeno 24. februar 2012 21.29 | Piše: S. J.

Slovenska demokratska mladina poziva k medgeneracijski solidarnosti in poziva naj se tisti, ki že izpolnjujejo pogoje za upokojitev, upokojijo.

LJUBLJANA – Zadnje čase veliko prahu dviguje, da mnogi v javni upravi že izpolnjujejo pogoje za upokojitev, vendar še vedno pridno hodijo v službo.
»Upokojitev po izpolnjenih pogojih za upokojitev je eden ključnih faktorjev za medgeneracijsko solidarnost v današnjem svetu,« so zapisali v podmladku SDS, Slovenski demokratski mladini (SDM).

Varčevanje je nujno

Po mnenju SDM je zaradi situacije, v kateri se je znašla Slovenija, varčevanje na vsakem koraku več kot nujno. »Z ukrepi, ki ne bodo šli v smer racionalizacije in varčevanja na vsakem koraku, smo vsak dan bližje Grčiji,« opozarjajo na najbolj črn scenarij, ki nas lahko doleti. Upokojevanje vidijo kot varčevalni ukrep in tudi kot ukrep, ki bi okrepil skrhano medgeneracijsko solidarnost.

Poziv vladi

Samo na ministrstvu za notranje zadeve je za upokojitev primernih 440 zaposlenih, zato se v SDM sprašujejo, koliko primerov je tudi na drugih ministrstvih. Zaradi tega predlagajo Vladi RS, naj pripravi zakonodajo, ki bo omogočala čim več zaposlitev za mlade. Ravno upokovanje tistih, ki že izpolnjujejo pogoje, pa je eden pomembnih korakov, ki bi mladim ponudil več delovnih mest.

Deli s prijatelji