PRAVNOMOČNO

Podjetje sinov Zorana Jankovića odrešeno, toliko dolgov bo pozabljenih

Objavljeno 27. september 2017 16.24 | Posodobljeno 27. september 2017 16.24 | Piše: STA, A. L.

Electa Inženiring je prepričana, da bodo upniki v prisilni poravnavi poplačani bolje kot v stečaju.

Jure Janković porabi več denarja, kot ga zasluži

LJUBLJANA – Postopek prisilne poravnave družbe Electa Inženiring je tudi pravnomočno končan, je razvidno z objave ljubljanskega okrožnega sodišča na spletni strani Ajpesa. Upniki bodo na podlagi prisilne poravnave družbe, katere posredna lastnika sta sinova ljubljanskega župana Zorana Jankovića, do konca leta 2020 desetodstotno poplačani.

Družba je v predlogu prisilne poravnave predlagala poplačilo nezavarovanih terjatev v skupnem znesku 1,84 milijona evrov, kar sicer predstavlja 10 odstotkov zneska, in pa plačilo prednostnih terjatev v skupnem znesku 4279 evrov takoj po začetku postopka poravnave.

Pol enemu, pol drugemu sinu

Electa, katere osnovni dejavnosti sta inženiring in tehnično svetovanje pri gradbenih projektih, je v skoraj stoodstotni lasti Electe Holdinga, po 50-odstotna lastnika te družbe pa sta Damjan in Jure Janković.

Electa Inženiring je prepričana, da bodo upniki v prisilni poravnavi poplačani bolje kot v stečaju. V predlogu za začetek poenostavljene prisilne poravnave je kot glavni vzrok za insolventnost navedeno, da je družba v času pred izbruhom zadnje gospodarske krize nakopičila preveč nepremičninskih projektov v neposredni izvedbi, med katerimi izpostavljajo projekt Gabrče na Vrhniki, in pa projektov, ki jih je izvajalo posredno prek projektnih družb s partnerji.

Deli s prijatelji