PRESENEČENI?

Podatki: toliko migrantov je trenutno v Sloveniji

Objavljeno 25. september 2015 18.17 | Posodobljeno 25. september 2015 18.29 | Piše: Mo. S.

Na Hrvaško na dan prihaja od 4000 do 5000 oseb, ki pa se sicer večinoma usmerjajo proti Madžarski.

Begunska vsakdanjost.

LJUBLJANA – Medtem ko so odnosi med Srbijo in Hrvaškoimage zaradi migrantske krize zaostreni, ob tem pa je olje na ogenj prilila še Madžarska z bodečo žicoimage na meji s Slovenijo, je pri nas morda presenetljivo malo migrantov.

V Sloveniji na dan zabeležijo prihod le nekaj prebežnikov.

Kot je sporočila policija, je bilo danes ob 6. uri zjutraj v nastanitvenih lokacijah po državi 34 tujcev. A glede na to, da je na poti še na tisoče migrantov, jih lahko spet kmalu pričakujemo na meji. Na Hrvaško na dan prihaja od 4000 do 5000 oseb, ki pa se sicer večinoma usmerjajo proti Madžarski. Če te možnosti ne bi bilo več, pa se bodo seveda namenili proti Sloveniji.

image 
Vir: Policija 

Umikanje ograje je dober znak

Postavljanje bodeče žice je sicer Slovenijo zelo presenetilo, umikanje ograje pa je dober znak in dobro sporočilo, je medtem ocenil državni sekretar na notranjem ministrstvu Boštjan Šefic. Glede na izjavo madžarskega notranjega ministra Sandorja Pinterja je prišlo do neke nesinhroniziranosti, je pojasnil, Pinter pa se je po njegovih besedah zavzel za krepitev sodelovanja med obema notranjima ministrstvoma.

»Mislim, da bo ta delovni sestanek zelo pomemben, da se dogovorimo za še okrepljeno sodelovanje in izmenjavo informacij, tako da do tovrstnih situacij absolutno ne bi smelo več priti,« je Šefic pozdravil napovedano srečanje med Pinterjem in našo ministrico Vesno Györkös Žnidar.

Deli s prijatelji