IZJAVA

Počivalšek: Odstop Italijanov od nakupa Cimosa še ni uraden

Objavljeno 20. februar 2017 20.51 | Posodobljeno 20. februar 2017 20.54 | Piše: STA, T. Pa.

Če bo posel padel v vodo, bodo naredili vse, da stečaja Cimosa ne bo.

Počivalšek je v predstavitvi izpostavil podporo izvozu in izboljšanje poslovnega okolja.

LJUBLJANA – Italijanski sklad Palladio Finanziaria je DUTB obvestil le, da namerava objaviti odstop od nakupa koprskega Cimosa, tako da odstop še ni uraden, je danes dejal gospodarski minister Zdravko Počivalšek in dodal, da pričakuje nadaljevanje pogovorov z Italijani. Če bo posel padel v vodo, pa bodo naredili vse, da stečaja Cimosa ne bo, je zatrdil.

Uradnega odstopa italijanskega sklada od nakupa Cimosa v DUTB, ki koordinira prodajo Cimosa, še niso dobili, je po sestanku, ki ga je imel s predstavniki DUTB, SDH ter ministrstev za gospodarstvo in finance, v izjavi za novinarje dejal minister za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Na srečanju so po njegovih besedah vzeli na znanje sporočilo Italijanov in razloge zanj, to je, da DUTB in hrvaška agencija za zavarovanje depozitov in sanacijo bank (DAB) še nista sklenila dogovora. Sklenili so, da bodo italijanski sklad, glede na to, da je napovedal samo namero odstopa od nakupa, povabili k nadaljevanju pogovorov in da se bodo ti vabilu odzvali.

»Dogovor DUTB in DAB je res v zadnji fazi, zato od Hrvaške pričakujemo, da do torka zjutraj pripravi zadnji odgovor na ponudbo DUTB,« je povedal Počivalšek. Ker so stvari tako daleč, verjame, da se bodo dobro končali tudi pogovori z italijanskim skladom.

Če bi posel padel v vodo, pa bodo, kot pravi minister, naredili vse, da Cimos rešijo pred stečajem in ohranijo delovna mesta v Sloveniji. Na vprašanje, kako bodo to storili, je odgovoril, da je o načinih še preuranjeno govoriti.

Deli s prijatelji