SPOR

Počilo med Pikalom in Vontovo, krivita drug drugega

Objavljeno 06. junij 2014 14.12 | Posodobljeno 06. junij 2014 14.27 | Piše: P. J.

Na vladi je vroče zaradi osmih milijonov, ki jih je s sklepom vlada vzela univerzam.

LJUBLJANA – Koalicijski partnerji so vsak na svojem bregu. Med ministrom za izobraževanje Jernejem Pikalom, državno sekretarko Tamaro Vonta in Janijem Möderndorferjem je počilo na twitterju, kjer drug drugega obtožujejo za to, kdo je kriv, da je vlada s sklepom vzela univerzam približno sedem milijonov, MIZŠ pa 70 milijonov.

Na včerajšnji seji je vlada prerazporedila 81 milijonov evrov. Kot poročajo Finance, sta se včeraj zgodili dve prerazporeditvi, ker naj bi državi za plačilo zakonskih obveznosti do železnic zmanjkalo okoli 68 milijonov evrov. Z drugo prerazporeditvijo pa gre za subvencionirane prevoze dijakov in študentov. Kje so vzeli, da so dobili teh 13 milijonov, ni znano, vendar naj bi neuradno približno sedem milijonov vzeli prav šolstvu.

Med ministrovim dopustovanjem

Vse te šokantne spremembe za šolstvo so se zgodile včeraj, ko na seji vlade ni bilo ministra Pikala, ki je na dopustu v Argentini. Ministrstvo je včeraj na vladi tako predstavljal Aljuš Pertinač.

Kot poročajo Finance, je Pertinač pojasnil, da je sklicana nova dopisna seja vlade, na kateri naj bi ministrstvu vrnili 70 od vzetih 77 milijonov. Kako bo vlada zapolnila vrzel 70 milijonov evrov, pa Pertinač ne ve.

Socialni demokrati so na twitterju zapisali, da pričakujejo, da bo vlada danes vrnila izobraževanju nepremišljeno vzeti denar, saj ni nič pomembnejšega od tega, da Slovenija vlaga v sposobnosti mladih, Vontova pa je zapisala, da je za to področje pristojen Pikalo.

Besedni boji med Pikalom, Vontovo in Möderndorferjem se kar vrstijo ...

Deli s prijatelji