LEPA GESTA

Pobiralcu žog v Fazaneriji retro dres s podpisi Murašev

S to gesto želi Mura mlademu pobiralcu žog ublažiti spomin na neprijeten nedeljski dogodek.
Fotografija: Nani Bauer, 13-letni pobiralec žog in član mlajših selekcij NŠ Mura. FOTO: Delo, O. B.
Odpri galerijo
Nani Bauer, 13-letni pobiralec žog in član mlajših selekcij NŠ Mura. FOTO: Delo, O. B.

Navijaško huliganstvo s tekme Mura - Maribor v soboški Fazaneriji, ki je v nedeljo, 18. februarja, popoldan slovenski nogomet, z žalostno zgodbo 'poneslo' po Evropi in svetu, še zdaleč ni dobilo epiloga, ne glede sankcij za oba kluba, ne glede odkritja storilca, ki bi s svojim neumnim početjem lahko povzročil pravo tragedijo.

In dokler NZS očitno zbira izjave akterjev pred disciplinsko odločitvijo, ki bo gotovo naletela na negativne odzive, policisti pa tavajo v temi pri iskanju storilca, odgovorni v državnem vrhu pa skušajo pospešiti spremembo zakonodaje, ki bi navijaške huligane oddaljila do športnih igrišč, se stanje „na terenu“ dokaj srečno zaključuje.

NZS še zbira izjave akterjev. FOTO: Delo, O. B.
NZS še zbira izjave akterjev. FOTO: Delo, O. B.

Vsi prizadeti se počasi vračajo na igrišče, čeprav bodo posledice najverjetneje še ostale. Sedaj je jasno, da sta tudi rezervna igralca NŠ Mura, Tilen Ščernjavič in Niko Kasalo, ki sta najbolj skupila zaradi eksplozije pri 'navijaškem boksu' NK Maribor, v dokaj dobrem stanju. Ob njih je eksplozija sicer poškodovala tudi rezervne Žigo Lacija, Roberta Čakša in Luko Turudijo, ter kondicijskega trenerja Gala Ribiča.

Mladi nogometaš je bil najbližje poku

Naknadno so s Policijske uprave Murska Sobota sporočili, da je zdravniško pomoč potreboval tudi Nani Bauer, 13-letni pobiralec žog in član mlajših selekcij NŠ Mura, ki je bil najbližje močnemu poku ob odvrženem eksplozivnem telesu.

Navijaško huliganstvo na tekmi Mura - Maribor. FOTO: Delo, O.b.
Navijaško huliganstvo na tekmi Mura - Maribor. FOTO: Delo, O.b.

Ker je fant že brez posledic, mu je vodstvo soboškega kluba, včeraj, v družbi očeta, predalo podpisan retro dres Murašev, ki bo, kot upajo, ublažil neprijeten spomin na nedeljsko dogodek. „V klubu se bomo z vsemi pristojnimi organi tudi v prihodnje trudili, da bo obisk Fazanerije varen za vse obiskovalce, še posebej za družine z otroki, ki šele spoznavajo lepoto nogometa,“ so še sporočili iz NŠ Mura.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije