NAPOVED

Po zimskem jutru prihaja obilno deževje

Objavljeno 22. september 2015 21.45 | Posodobljeno 22. september 2015 21.45 | Piše: Mo. S.

Več dežja bo v zahodni polovici države, lahko se pojavijo tudi močni nalivi, nevarnosti za kakšne poplave pa najbrž ne bo.

Deževje je zajelo Slovenijo.

LJUBLJANA – Zbudili smo se v zelo sveže jutro, saj so na primer v Kočevju ob 7. uri izmerili zgolj dve stopinji, v Ljubljani pa štiri. A tako hladna jutra se ne bodo nadaljevala, saj so se napovedali oblaki.

image

Tudi sicer je bilo današnje jutro najhladnejše v tej jeseni, ki se koledarsko sicer začne jutri, meteorološko pa traja že od 1. v mesecu. »Zanimivo je, da je na Kredarici šest stopinj, v Kočevju pa dve,« nam je pojasnil dežurni vremenoslovec pri Agenciji RS za okolje (Arso) Brane Gregorčič. Gre namreč za temperaturno inverzijo, ki je sicer značilna za hladnejšo polovico leta. In ta se je tudi že napovedala …

Danes še sonce, nato pa ...

Medtem ko bo danes še večinoma sončno s temperaturami okoli 20 stopinj Celzija, se bo v sredo vse spremenilo. Od zahoda se bo postopno pooblačilo, tam bo začelo dopoldne tudi že deževati.

Popoldne se bo dež razširil na preostale dele države, še najkasneje, v noči na četrtek, pa bodo padavine dosegle severovzhod. »Dež bo kar konkreten, v visokogorju pa bo tudi snežilo,« pravi Gregorčič. Več dežja bo v zahodni polovici države, lahko se pojavijo tudi močni nalivi, nevarnosti za kakšne poplave pa najbrž ne bo. Prav tako ne bo neviht, le ob morju lahko morda malce zagrmi.

Sredine jutranje temperature bodo od 7 do 12, na Primorskem okoli 16, najvišje dnevne na severozahodu okoli 13, drugod pa od 18 do 23 stopinj Celzija.

Deli s prijatelji