VREMENSKA

Po vročih dneh nas naslednji teden čaka šok

Objavljeno 25. maj 2016 13.42 | Posodobljeno 25. maj 2016 13.42 | Piše: Mo. S.

Niti en dan ne bo minil brez kakšne plohe, v ponedeljek pa bo nad naše kraje prišla še vremenska fronta.

LJUBLJANA – Če ste se morda že veselili vročih in suhih dni, vas moramo razočarati. V naslednjih dneh bo sicer res precej toplo, a nas ob popoldnevih utegne namočiti.

»V drugi polovici tedna bodo dnevne temperature okoli 28 stopinj, seveda pa bodo na sporedu tudi kakšne popoldanske plohe ali nevihte,« nam je povedal dežurni vremenoslovec pri Agenciji RS za okolje (Arso) Andrej Velkavrh. Kot pravi, skoraj ne bo dneva, ko ne bi vsaj kje padal dež, morda bo le v petek popolnoma suho, pa še to lahko za zdaj le upamo.

Vsak dan bo kje padalo

Danes bo večja verjetnost padavin na severu, v četrtek lahko pada kjer koli v notranjosti države, v soboto bo morda spet nekoliko bolj namočen severni del, v nedeljo pa se bodo padavinski oblaki zgostili bolj na zahodu in v osrednjem delu države. Načeloma bo dokaj sončno, s temperaturami do 28 ali 29 stopinj, magične tridesetice pa po napovedih Velkavrha za zdaj ne bomo dosegli, kaj šele presegli.

Prihaja fronta, ohladilo se bo

Že v ponedeljek nas čaka nova sprememba oziroma prihod fronte. »V ponedeljek se ohladi, tudi vreme bo bolj spremenljivo, več bo oblačnosti in več možnosti za občasne padavine,« pravi vremenoslovec. Vse je odvisno od tega, kako se bo vreme razvijalo, koliko bo oblakov in padavin – če bo teh več, bodo dnevne temperature v prvi polovici prihodnjega tedna morda padle celo pod 20 stopinj, sicer pa bo 20 ali malce toplejše. Prav deževno sicer ne bo, bolj bo oblačno s krajevnimi padavinami, ki jih bo več najbrž na zahodu države.

Za sušenje sena prihodnji teden torej ne bo primerno, bo pa ta konec tedna – če bodo imeli kmetje srečo s soncem.

Deli s prijatelji