PROTESTI

Po tovornjakih tudi mednarodna omejitev vlakov, oblikovali krizni štab

Objavljeno 01. julij 2016 21.12 | Posodobljeno 01. julij 2016 21.14 | Piše: STA, T. Pa.

Slovensko železniško omrežje je preobremenjeno, so sporočili s Slovenskih železnic.

LJUBLJANA – Tovorni promet na slovenskem železniškem omrežju je zaradi blokade v Luki Koper močno oviran, slovensko železniško omrežje pa je preobremenjeno, so sporočili s Slovenskih železnic (SŽ). Uvedena je mednarodna omejitev vlakov na slovensko železniško omrežje, oblikovali pa so tudi krizni štab, ki redno spremlja razmere. »Želimo si, da se razmere čim prej normalizirajo, ker nastaja gospodarska škoda.« pravijo pri SŽ.

V Luki Koper je zjutraj pred skupščino, na kateri bi po napovedih odločali o menjavi nadzornikov, prišlo do zaustavitve delovnih procesov, zaradi blokade pristanišča pa že ves dan nastajajo težave tudi v cestnem prometu. Čeprav do menjave nadzornikov danes ni prišlo, delavci blokade še niso umaknili.

Po podatkih prometnoinformacijskega centra je dostop do luke še vedno onemogočen za tovorna vozila. Nastaja zastoj, tovorna vozila izločajo na primorski avtocesti na počivališče Ravne ter od Črnega Kala proti Kopru na odstavni pas.

Slovenski državni holding (SDH) je predlog za menjavo nadzornikov umaknil z dnevnega reda skupščine Luke Koper, potem ko je predsednik uprave SDH Marko Jazbec presenetil z izjavo, da se je z nadzornim svetom holdinga dogovoril o odstopu. Tako se je odločil »ob vsem tem dogajanju in današnjih blokadah delovanja Luke Koper«.

Deli s prijatelji