EVROPARKET

Po Thalerju v Bruslju v težavah še Vajgl

Objavljeno 18. oktober 2013 17.25 | Posodobljeno 18. oktober 2013 17.25 | Piše: K. K.

Na Iva Vajgla letijo očitki o volilnem turizmu.

Vajglu očitajo volilni turizem, Thalerju podkupljivost.

BRUSELJ – Očitki o »volilnem turizmu« letijo na peščico evropskih poslancev, med katerimi je tudi slovenski Ivo Vajgl. Kot je zapisal spletni portal EuropeanVoice.com, so Vajgl, Nemka Alexandra Thein in Finec Hannu Takkula potovali v Azerbajdžan na stroške nemškega združenja za promocijo nemško-azerbajdžanskih odnosov, ki naj bi prikrito zastopalo azerbajdžanske interese. Vajgl je že drugi slovenski evroposlanec v težavah – zjutraj smo denimo že poročali, da je zoper koruptivnosti osumljenega evroposlanca Zorana Thalerja uveden kazenski postopek.

Na predsedniške volitve

Trojica, o kateri poroča EuropeanVoice.com, je prejšnji teden letela v Azerbajdžan, kjer naj bi bili neformalni opazovalci predsedniških volitev. V Azerbajdžan, ki velja za državo, kjer se demokratičnim standardom in človekovim pravicam še vedno ni uspelo uveljaviti, je potovala tudi uradna delegacija EU, katere stroške so v Bakuju krili iz sredstev EU.

Časopis se zato vprašuje, ali se gredo nekateri evropski poslanci volilni turizem, ko na tuje stroške potujejo v države, ki jih sicer ne bi nikoli obiskali, in na tuje stroške spijo v dragih hotelih.

Deli s prijatelji