NIČ VEČ TOPLO

Po temperaturah blizu 30 stopinj naslednji teden sneg? Razkrivamo, kje

Objavljeno 20. april 2016 14.47 | Posodobljeno 20. april 2016 14.48 | Piše: A. L.

Na severozahodu države se bodo temperature predvidoma spustile pod ledišče.

LJUBLJANA – April nam je postregel z res lepim vremenom. Mnogi so zato pospravili zimska oblačila in se nastavili božanju sončnih žarkov. A to obdobje ni trajalo dolgo. Naslednji teden nas, če sodimo po trenutnih napovedih Agencije RS za okolje (Arso), v dopoldanskih urah čakajo temperature blizu ničle, na severozahodu države pa tudi pod ničlo.

Jutri se bomo prebudili v jutro primerljivim z današnjim (čez dan bo sicer v notranjosti 18 do 19 stopinj Celzija), petek in vikend pa bosta nekoliko toplejša. Zjutraj bo vse tri dni okoli osem stopinj, čez dan v petek kakšnih 10 toplejše, v soboto in nedeljo pa bo živo srebro poskočilo le do 15 oziroma 12 stopinj.

Preberite več o vremenu.

Dež, možen tudi sneg

V naslednji teden bomo vstopili z dežjem in jutranjimi temperaturami okoli treh stopinj. Najbolj mrzlo bo na severozahodu države, kjer bodo v ponedeljek zjutraj izmerili okoli ničle in kjer utegne pasti tudi kakšna snežinka. Kot je videti, bosta najbolj mrzla torek in sreda: oba dneva bodo jutranje temperature komaj stopinjo nad ničlo, na severozahodu v sredo celo dve stopinji pod ničlo (možen je tudi sneg).

Deli s prijatelji