SE IZMIKA ODGOVORNOSTI?

Po stampedu je obljubil denar in – izginil

Objavljeno 27. april 2015 22.57 | Posodobljeno 27. april 2015 22.57 | Piše: T. L.

Je Marjan Breznik snedel obljubo? Obiskovalci pustnega koncerta v Markovcih, ki so ostali brez oblačil, še vedno niso dobili odškodnine, prireditelj pa je nedosegljiv. Tudi za novinarje.

Maškare sredi kaosa. Foto: bralec

MARKOVCI – Letošnjega pustovanja v šotoru v Markovcih, ko se je veseli dogodek s koncertom sprevrgel v pravi kaos, obiskovalci očitno še ne morejo pustiti daleč za sabo. Na srečo v dogodku poškodovanih ni bilo, so pa, kot smo poročali, številni v hladni noči ostali brez bund in jaken. Verziji, zakaj je do nevarnega dogodka sploh prišlo, sta vsaj dve: očividci trdijo, da je do panike in kaosa prišlo, ko je pod težo preobremenjenosti popustilo stojalo, Marjan Bezjak, predsednik Etnografskega društva Korant iz Markovcev, ki je dogodek organiziral pa, da je vse skupaj zakuhal neznanec, ki je poskušal ukrasti jakne v garderobi.

Kakor koli že, številni so ostali brez svojih stvari in organizator je na dolgo in široko obljubljal, da bo poplačal škodo. Tri dni so zbirali podatke o oškodovancih in jih prosili, da jim sporočijo tudi številko svojega transakcijskega računa in listka, ki so ga prejeli ob oddaji svoje jakne v garderobo, saj bo veljal kot dokazilo, na osnovi katerega bo izplačana odškodnina.

Bezjak se ne javlja več

Zdaj pa kaže, da je šlo le za lepe besede. Do nas so prišle informacije oškodovancev (podatke hranimo v uredništvu), da Bezjak obljube ni držal. Dogovorjeno je namreč bilo, da tisti, ki so z listki dokazali, da so bili oškodovani, dobijo pavšalni znesek v višini 40 evrov. Kdor pa se s tem ne bo strinjal, lahko vloži tožbo. Na tak način naj bi škodo uveljavljajo okoli 150 obiskovalcev, ki so bili na prireditvi oškodovani.

Odškodnine (oziroma dogovorjenega denarja) pa še zdaj – dva meseca po dogodku – ni. Še več: Bezjak je nedosegljiv prek telefona, prav tako pa nikogar ne obvešča, kaj se s povračilom škode pravzaprav dogaja. Tistim, ki so o obljubljenem spraševali na domači številki, je njegova žena zagotavljala, da bo odškodnina nakazana »naslednji teden«, a se to ni zgodilo. 

Bezjaka smo klicali tudi iz naše redakcije. Ni se odzval na klic. Prav tako več dni ni odgovoril na SMS-sporočilo, v katerem smo se predstavili in ga prosili, da se nam javi za dodatna pojasnila. 

Se je tudi vam zgodilo kaj podobnega? Pišite nam.

Deli s prijatelji