VIRANTOV MINISTER

Po slovensko: Jaz tebi posle, ti meni službo

Objavljeno 14. april 2013 21.30 | Posodobljeno 14. april 2013 21.30 | Piše: Ma. F.

Minister za infrastrukturo in prostor Samo Omerzel je za visokega uradnika postavil bivšega uslužbenca Darsa Antona Žagarja, ki mu je v preteklosti priskrbel preplačane državne posle.

LJUBLJANA – Državni zbor je 2. aprila Sama Omerzela imenoval za novega ministra za infrastrukturo in prostor. Na tem mestu je nasledil Igorja Maherja, ki je odstopil zaradi dvomov o njegovi nepremičnini v Seči. Omerzel je nato za generalnega direktorja direktorata za infrastrukturo začasno imenoval Antona Žagarja, ki se je znašel sredi številnih odškodninskih in kazenskih tožb zaradi zlorabe položaja na Darsu, od koder so ga pred meseci tudi odpustili, piše Požareport.

Na razpisu »izbrano« Omerzelovo podjetje

Še hujša pa naj bi bila domnevna Žagarjeva vpletenost v izvedbo enega od Darsovih javnih razpisov iz leta 2009, kjer je posel letnega vzdrževanja vremenskih postaj dobilo podjetje Lastninski, d. o. o., ki je v lasti sedanjega ministra Omerzela. Šlo naj bi za krepko preplačano investicijo v vrednosti 150 tisoč evrov, ki bi Dars lahko stala precej manj, še piše Požareport. Minister Omerzel je torej za visokega uradnika ministrstva postavil človeka, ki naj bi mu na Darsu »dajal« državne posle.

Deli s prijatelji