VREME

Po Sloveniji že dežuje, v petek bo poletno vroče

Objavljeno 04. junij 2012 17.20 | Posodobljeno 04. junij 2012 17.20 | Piše: Mo. S.

Poletno vreme ne pomeni le sonca, temveč tudi popoldanske nevihte.

Padavine se bodo popoldne razširile nad vso državo.

LJUBLJANA – Prihaja poletje, z njim naj bi pričakali tudi višje temperature, a v naslednjih dveh dneh se sonca ne bomo naužili. Po prehodu vremenske fronte se je pooblačilo po vsej državi, prebivalci zahodnega dela ter Dolenjske, Bele krajine in Štajerske pa so že deležni prvih dežnih kapelj, ki so bodo popoldne in do večera razširile nad vso Slovenijo.

Mogoče so plohe in nevihte, so zapisali na spletni strani Agencije RS za okolje (Arso), temperature pa se bodo dvignile do 22 stopinj Celzija, na Primorskem do 26.

Oblačen tudi torek

Do torkovega jutra bo dež ponehal, najpozneje v jugovzhodni Sloveniji. Čez dan bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, še vedno bodo nastajale krajevne plohe. Jutranje temperature bodo od 9 do 14, dnevne pa od 19 do 24 stopinj Celzija.

V petek do 28 stopinj

Kot še pojasnjujejo na Arsu, se bo v sredo zjasnilo, oblaki se bodo pojavljali zlasti v hribovitem zahodnem delu države. Malce toplejše bo; sonce nas bo grelo tudi še v četrtek, vendar pa lahko takrat popoldne ponovno pričakujemo kakšno ploho ali nevihto, kar je za poletne popoldneve sicer popolnoma običajno.

Sicer tistih pravih poletnih temperatur še ne bo, a v petek se morda že dvignejo do 28. Kot kaže, bo prihodnji konec tedna kljub temu bolj kisel, kot bi morda želeli.

Bodite previdni

Vreme bo na počutje sicer vplivalo obremenilno, vremensko pogojene težave pa se bodo okrepile, zato je v naslednjih dneh priporočljiva večja previdnost.

Deli s prijatelji