OPOZORILO

Po Sloveniji divjajo nevihte, voda zalila klet

Objavljeno 03. maj 2012 12.46 | Posodobljeno 03. maj 2012 23.22 | Piše: T. L., A. L., S. J.

V zadnjih dneh so nas grele poletne temperature, prihaja pa krajša ohladitev.

Konec tedna bo deževen, temperature pa nizke. Kaako boste preživeli ta konec tedna

LJUBLJANA – Na praznični 2. maj nas je obiskalo muhasto vreme z obilnimi plohami in nevihtami. Podobno vreme lahko pričakujemo tudi danes in v petek, medtem ko bo v soboto že več sonca, nam je povedal Andrej Pečenko, dežurni meteorolog Agencije RS za okolje (Arso). Krajevne padavine se bodo še pojavljale na zahodu države, medtem ko bodo v nedeljo poleg zahodnega dela države okrepljene zajele tudi južni del, drugod pa bo suho. 

Kako kažeji obeti?

Arso izdal dve rdeči opozorili

– Danes popoldne in v noči na petek bodo predvsem v vzhodni polovici Slovenije ob nevihtah mogoči močnejši nalivi, lokalno tudi toča.

– Danes popoldne in v noči na petek lahko v vzhodnem delu države ob močnejših nalivih hitro in močno narastejo manjši hudourniki in potoki.

Padavine se bodo v nedeljo zvečer razširile nad vso Slovenijo, v ponedeljek pa se nam obeta ohladitev. Če smo bili v preteklih dneh navajeni, da so se temperature dvignile tudi do poletnih 30 stopinj Celzija, v ponedeljek ne bodo segle čez 20 stopinj Celzija, je pojasnil Pečenko. Vendar pa ohladitev v naših krajih ne bo ostala dlje časa, saj se že v torek obeta otoplitev. Jutranje temperature se bodo gibale okoli 10 stopinj Celzija.

Nevihtno na štajerskem koncu

Po vsej Sloveniji se je proti večeru pooblačilo, trenutno (okoli 20. ure) v Celju divja nevihta, v Novem mestu dežuje, v Slovenj Gradcu pa grmi. Kljub poslabšanju vremena in dežju pa se temperature nikjer niso spustile pod 15 stopinj Celzija.

Pred 22. uro je se je nevihta razbesnela tudi nad Mariborom, Slovenj Gradcu pa se je poleg grmenja pridružil še dež. Meteorna voda tako že ogroža hišo v Selnici ob Dravi, na Pohorski cesti v občini Slovenj Gradec pa se spopadajo z vodo, ki je zalila kletne prostore.

Deli s prijatelji