VREMENSKA

Po sivem vikendu hladen začetek tedna

Objavljeno 27. september 2013 15.29 | Posodobljeno 27. september 2013 15.29 | Piše: T. L.

Po oblačnem koncu tedna se v ponedeljek obeta ohladitev.

Ta konec tedna bo oblačen in hladen

LJUBLJANA – Od včeraj do danes je dnevna temperatura padla kar za 8 stopinj: po četrtkovih 24 stopinjah Celzija bo danes dnevna temperatura največ 16 stopinj. Še hladnejši dan pa nas čaka v ponedeljek, ko bodo dnevne temperature čez dan segle komaj do 10 stopinj, pravi Brane Gregorčič, dežurni meteorolog na Agenciji RS za okolje (Arso). Poleg tega se bo meja sneženja v noči na ponedeljek lokalno spustila tudi pod 2000 metrov, kar sicer ni nič izjemnega. Do nedelje v višinah ne bo posebnega mraza, medtem ko so nižje temperature pri tleh posledica odsotnosti sonca.

Zjutraj: 5 stopinj 

Se pa v naslednjem tednu obeta jutranja ohladitev: v sredo in četrtek se bomo zbujali v hladno jutro, saj bo živo srebro kazalo pičlih 5 stopinj. Čez dan bo znosnejše, saj bodo temperature segale do približno 15 stopinj Celzija. 

In kako nam kaže ta konec tedna? Napoved ne obeta veliko, saj bo prevladovalo sivo, oblačno vreme. Največ dežja bo od sredine nedelje pa do ponedeljka zjutraj. Sicer pa bo tudi danes in jutri prevladovala oblačnost z občasnim dežjem, pri čemer obilnejše količine dežja ne bo in bodo tudi suha obdobja trajala po več ur.

Prihodnji teden hladnejši

Ta konec tedna bodo najvišje temperature na Primorskem, kjer se bodo čez dan povzpele do 20 stopinj Celzija. Sicer pa bo tudi na Primorskem prevladovala oblačnost. V ponedeljek bodo padavine ponehale in začelo se bo jasniti, medtem ko se v nadaljevanju prihodnjega tedna napoveduje suho, vendar hladnejše vreme z dnevnimi temperaturami pod 20 stopinjami Celzija. Prva možna otoplitev se kaže konec prihodnjega tedna.  

Deli s prijatelji