HEKTOLITER

Po poroki še hektoliter

Objavljeno 22. julij 2014 22.39 | Posodobljeno 22. julij 2014 22.39 | Piše: Oste Bakal

Pri Kajdičevih v Lomanošah so nedavno imeli poročno gostijo.

Marta Kajdič z vnukinjo in hektolitrom iz Pivovarne Laško in Union ter Radenske. Foto: Oste Bakal

GORNJA RADGONA – Le dober streljaj iz Gornje Radgone, nekako na sredini med glavno cesto proti Mariboru in reko Muro, v Lomanošah, skupaj z možem Ivanom, sinom Marjanom, snaho Sandro in vnukinjo Ajšo, živi naša tokratna nagrajenka Marta Kajdič. Nekoč je bila zaposlena v podjetju Elrad, a je postala tehnološki višek in končala na majhni kmetiji, kjer se ji je po invalidski upokojitvi, prav tako iz Elrada, pridružil še mož. Povesta, da se težko živi na majhni kmetiji, kjer vložiš več, kot dobiš, in z eno majhno pokojnino, a kljub vsemu ne tarnata preveč.

»Pogosto sodelujem v različnih igrah, a nikoli nisem dobila nič večjega. Zato sem bila vesela, ko ste mi sporočili, da sem dobila hektoliter pijače! Res je, da ste malo zamudili, saj smo pred dvema tednoma imeli gostijo, ko se nama je poročil mlajši sin Ivan, takrat bi nam pijača še kako dobro prišla. A nikar se ne bojte, tudi zdaj ne bo prav dolgo ostala,« skozi smeh razlaga Marta ter dodaja, »da, v hiši nas je pet, tako da bo imel vsakdo nekaj zase, pa saj bo imel tudi sin Marjan že kmalu rojstni dan in imeli bomo piknik. Medtem pa se bodo s poročnega potovanja vrnili še Ivan, snaha Tamara in njun sinek Nils.«

Srečna nagrajenka Marta nas opomni, da bo morala nekaj pijače odstopiti tudi najbližji sosedi Ivanki Bračko, pri kateri si sposoja Slovenske novice, tako za branje kot pošiljanje kupončkov. »Tokrat sem jih poslala kar pet, in čeprav so mi domači dopovedovali, kako da spet ne bo nič, sem vendarle upala, in poglejte, uresničilo se je!« je še vzhičena dodala naša sogovornica, ki ji je dan polepšala stolitrska osvežitev iz Pivovarn Laško in Union ter Radenske.

 

Deli s prijatelji