DVOJNA ŽALOST

Po porazu še »kuraz« na avtu

Objavljeno 15. september 2015 09.04 | Posodobljeno 15. september 2015 09.07 | Piše: Aleksander Brudar

Vesna Prešeren Čarman je šla z možem v Zagreb navijat za Slovenijo.

Prostaški napis na pokrovu motorja vozila. Foto: Marko Feist

LJUBLJANA – Že na prvi dan evropskega prvenstva v košarki, prejšnjo soboto, je dvorana Arena pokala po šivih, saj sta se v uvodni tekmi pomerili reprezentanci Slovenije in Hrvaške. Za naše košarkarje je kljub boljši igri in zmagi Hrvatov bučno navijalo okoli 4000 navijačev iz Slovenije, tudi Vesna Prešeren Čarman in Primož Čarman iz Medvod. Njima bo tekma ostala v slabem spominu, a ne toliko zaradi poraza Slovenije kot zaradi njunega avtomobila.

Vesna pravi, da sta se z možem nadvse veselila ogleda tekme in prostega vikenda, saj imata sicer malo prostega časa. Odločila sta se, da v hrvaški prestolnici najameta apartma, da se jima ponoči ne bi bilo treba voziti domov. Okoli osmih zvečer sta se pripeljala pred Areno in parkirala na makadamskem parkirišču nasproti dvorane, čeprav, pripoveduje, sta razmišljala, da bi avto raje pustila v garažni hiši. No, padla je odločitev za osvetljeno parkirišče na prostem.

Pokvarjen večer

Tekma je minila v pravem navijaškem vzdušju brez izgredov, Čarmanova pa sta se potem odpravila še na pijačo in dvorano zapustila okoli druge ure zjutraj. Zunaj je močno deževalo, ko pa sta vsa premočena prišla do avtomobila – šok. Na pokrovu motorja sta najprej opazila velik prostaški napis, ki so ga zlobneži po vsej verjetnosti napisali s ključem, nato še razbiti zadnji luči. Nista preverjala, ali je bil poškodovan še kateri avto na polnem parkirišču, a Vesna domneva, da zagotovo, saj je bila njuna dve leti stara škoda bolj na sredini. Kakor koli, večer sta imela pokvarjen – kot da poraza naših košarkarjev in nogometašev v Švici v okviru kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2016 nista bila dovolj.

»Bila sva tako slabe volje, da sva mislila iti kar domov,« pripoveduje Vesna, a sta se potem le odpravila do apartmaja, okoli 10 kilometrov oddaljenega od Arene. »Potem pa sva se še sredi Zagreba izgubila, ker je odpovedal garmin, tako da sva v apartma prišla šele ob treh zjutraj.«

Že na prvi pogled je lahko ugotoviti, da bo treba za popravilo uničenih delov avtomobila odšteti kar nekaj sto evrov, saj, kot pravi Vesna, zavarovalnica po vsej verjetnosti celotne škode ne bo krila. Po prvih izračunih bo treba iz lastnega žepa odšteti okoli 400 evrov.

»Ne vem, ali bom še šla tja na morje,« razmišlja Vesna po zoprniji, kakršne na Hrvaškem še ni doživela. Na tekme se bo še odpravila, le pri izbiri prevoza bo precej bolj previdna.

Deli s prijatelji