NAPOVED

Po popoldanskih pretresih nas jutri čaka to

Objavljeno 23. maj 2016 23.47 | Posodobljeno 23. maj 2016 23.47 | Piše: STA, T. Pa.

Do torka popoldne bo ponekod padlo več kot 40 litrov dežja na kvadratni meter.

Fotografija je simbolična.

MURSKA SOBOTA – Ponekod v severovzhodni Sloveniji, predvsem v krajih med Koroško in Prekmurjem, bo do torka popoldne padlo več kot 40 litrov dežja na kvadratni meter. Na območju pogostih poplav lahko ob strugah poplavljajo vodotoki, mogoči pa so tudi zemeljski plazovi, so opozorili na spletni strani Agencije RS za okolje.

Vreme pustošilo

Za slovensko obalo so za danes popoldne napovedovali močan nevihtni piš, vendar na spletnih straneh uprave za zaščito in reševanje o težavah na tem območju ne poročajo.

Zabeležili pa so, da je veter nekaj težav povzročal na območju Murske Sobote, ki je v naselju Pušča odkril več streh, več hiš pa je zalila voda. V Murski soboti in nekaterih drugih krajih po Sloveniji je veter podrl več dreves in električnih drogov.

Po navedbah uprave za zaščito in reševanje je območje Haloz popoldne zajela močna nevihta, v občini Videm pri Ptuju pa je veter odkril streho ene izmed hiš.

Padavine tudi jutri

Zvečer in ponoči bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi padavinami, delno nevihtami, ki se bodo pomikale proti vzhodu. Krajevno bodo mogoči močnejši nalivi in sunki vetra. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 11 stopinj Celzija.

V torek bo večinoma oblačno. Občasno bodo še krajevne padavine, delno plohe. Ponekod bo pihal veter severnih smeri. Popoldne bo na zahodu že večinoma suho, drugod bodo padavine ponehale v večernih urah. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 20 stopinj.

Deli s prijatelji