VREME

Po ponedeljku lahko pozabite na dežnik

Objavljeno 28. september 2012 13.54 | Posodobljeno 28. september 2012 13.54 | Piše: S. J.

Ponedeljek bo še moker, nato pa prihaja obdobje suhega vremena.

Prihajajoči dnevi bodo kot nalašč za sprehode v naravo.

LJUBLJANA – Prvi jesenski dnevi so nam postregli z muhastim vremenom, ki se bo nadaljevalo še do ponedeljka. »V ponedeljek bo vreme še spremenljivo, deževalo bo predvsem na zahodu Slovenije. Potem se obeta obdobje suhega vremena,« je povedal dežurni prognostik Andrej Velkavrh. Torej bomo po spremenljivem ponedeljku za nekaj časa lahko pozabili na dežnike, ki so bili zadnje dni naš stalni spremljevalec.

Danes si lahko obetamo oblačno, v južnih in ponekod v osrednjih krajih pa deževno vreme. Temperature se bodo dvignile največ do 22 stopinj Celzija, na Primorskem pa do 24 stopinj, poročajo z Agencije RS za okolje (Arso).

Vreme najmanj naklonjeno zahodni Sloveniji

Jutrišnje vreme bo precej podobno današnjemu, pravi Velkavrh: »Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno, predvsem na zahodu – tam si lahko obetajo tudi krajevne padavine. Manjše padavine so možne tudi drugod po Sloveniji, ampak šele popoldne. Temperature se bodo gibale od 20 do 26 stopinj, le na severozahodu se živo srebro ne bo dvignilo nad 20 stopinj Celzija.«

Tudi v nedeljo bo pretežno oblačno, občasno bo deževalo, predvsem v zahodni polovici Slovenije, v vzhodnih krajih pa bo večinoma suho.

Za alergike prihajajo boljši časi

Vremensko občutljivi ljudje bodo še imeli značilne od vremena odvisne težave, tudi nekateri bolezenski znaki bodo še okrepljeni. Mnogi pa si bodo v prihodnjih dneh oddahnili, saj je letošnja sezona pojavljanja večine vrst alergogenega cvetnega prahu zaključena. Ob suhem vremenu bo v zraku možna le nizka koncentracija cvetnega prahu ambrozije.

Deli s prijatelji