BURNO BO

Po peklenski vročini nas bo zadelo

Objavljeno 22. junij 2016 13.30 | Posodobljeno 22. junij 2016 13.30 | Piše: Mo. S.

V naslednjih dneh bo najbolj vroče v Vipavski dolini in na Goriškem.

V naslednjih dneh se bo treba hladiti.

LJUBLJANA – Končno smo dočakali tisto pravo poletje s temperaturami nad 30 stopinj Celzija. Ta prvi toplotni val bo trajal še nekaj dni, potem pa se obeta manjša sprememba.

Najbolj vroče bo v Vipavski dolini in na Goriškem

Danes bo sončno z občasno zmerno oblačnostjo, ponekod na Primorskem pa bo še pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo med 26 in 31 stopinj. »V četrtek in petek bo malo nad 30. Predvidoma bo najbolj vroče v Vipavski dolini in na Goriškem – jutri lahko tudi do 33, v petek pa podobno,« nam je povedal dežurni vremenoslovec pri Agenciji RS za okolje (Arso) Janez Markošek.

Pozor, vikend bo nevihten

Ob koncu tedna nas bodo dosegle posamezne vročinske nevihte in plohe, vroče bo in soparno. Krajevne nevihte se bodo začele v soboto, pojavljale se bodo tudi še v nedeljo. V takšnih razmerah (nevihta, pregretost ozračja, zaloga vodne pare v ozračju ...) je seveda prav mogoča tudi toča, vendar jo je krajevno nemogoče napovedati za par ur naprej, kaj šele za nekaj dni.

Naslednji teden hladnejši, a ne preveč

V ponedeljek se bo vreme počasi izboljševalo, morda bo zjutraj še kje padalo, ni pa nujno, pojasnjuje Markošek. Sonce se namreč kmalu vrača: »Od torka naprej se bo vreme spet nekako ustalilo, ampak ne bo vroče, nekje od 25 do 30 stopinj.«

Za prihodnje dni so vremenoslovci karto Slovenije obarvali rumeno, ki pomeni opozorilo najnižje stopnje. V četrtek bodite na jugozahodu države pripravljeni na visoke temperature, v petek in soboto pa se bodo vročini pridružile nevihte. Za nedeljo opozarjajo le še na nevihte.

Slika za petek:

image

Deli s prijatelji