ŽLEDOLOM

Po osmih dneh ujetništva: Kokrčani in Jezerčani z oklepniki in avtobusi do doline

Objavljeno 09. februar 2014 11.50 | Posodobljeno 09. februar 2014 11.50 | Piše: T. L.

Na območju, kjer cesta ostaja zaprta, so še tri hiše.

Do odrezanih hiš le z oklepnikom.

PREDDVOR – Cestna zapora na 15-kilometrskem odseku skozi dolino Kokre je z včerajšnjim dnem prestavljena do avtobusne postaje v Kokri oziroma je cesta prevozna do Rekarja. Na relaciji Jezersko–Tupaliče je vzpostavljen posebni avtobusni red. Občani Kokre in Jezerskega bodo lahko v ponedeljek s posebnimi avtobusi in vojaškimi oklepniki ponovno dostopali do doline.

Po zadnjih podatkih poveljnika Civilne zaščite Preddvor Branka Koširja je promet za vozila sproščen do hišne številke 66 v Kokri. Na območju, kjer cesta ostaja zaprta, so še tri hiše. Od ponedeljka bo na relaciji Jezersko–Tupaliče vzpostavljen poseben avtobusni red, ki je objavljen na spletnih straneh občin Preddvor in Jezersko ter Osnovne šole Matije Valjavca Preddvor.

Jutri bodo tako vaščani Kokre in Jezerjani po osmih dneh lahko ponovno prišli v dolino in na delovna mesta, kar je bila njihova največja želja. Z Jezerskega do Kanonirja bo organiziran avtobusni prevoz, preko 4-kilometrske cestne zapore, od Kanonirja do avtobusne postaje v Kokri, bodo za prevoz poskrbeli z vsemi petimi vojaškimi oklepniki, od avtobusne postaje v Kokri do avtobusne postaje v Tupaličah pa se bodo pripeljali s posebnim vojaškim avtobusom.

Nekateri zapor ne upoštevajo in tvegajo svoja ter tuja življenja

Del ceste v dolini Kokre še vedno ostaja zaprt s prometno signalizacijo in fizično prisotnostjo policistov, saj nekateri niso upoštevali cestnih zapor in so z nespametno odločitvijo na nevarnih mestih izpostavili sebe, policiste in druge delavce intervencijskih služb. Da bi takšno tveganje preprečili, so policisti zato še danes fizično prisotni na cestah, ki so zaradi varnosti zaprte.

Prestrašeni iščejo uteho

Kot poročajo iz PU Kranj, so v minulih težkih dneh nekateri policiste v policijskih postajah in na operativnokomunikacijski center poklicali samo zato, ker so bili prestrašeni ali pa so potrebovali pogovor. Na Jezerskem so s tam stanujočimi policisti uredili pravo policijsko postojanko, tudi v drugih krajih pa so bili in še vedno so mnogi policisti v pomoč enotam za zaščito, reševanje in pomoč, društvom, lokalnim skupnostim in drugim organizacijam, ki intervenirajo ob naravni nesreči.

Za občane Kokre in Jezerskega je tudi med vikendom na voljo dežurna telefonska številka 04 275 1023 od 7. do 19. ure.

 

Deli s prijatelji