V BOLNIŠNICI

Po nesreči dva še vedno v kritičnem stanju

Objavljeno 26. avgust 2012 21.30 | Posodobljeno 26. avgust 2012 21.30 | Piše: P. J., STA

V ljubljanskem UKC zdravijo še 10 poškodovancev, pet jih je na intenzivnem oddelku.

Balonarska nesreča se je zgodila v četrtek.

LJUBLJANA – V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana še vedno zdravijo 10 poškodovancev četrtkove balonarske nesreče na Barju. Pet od teh potrebuje intenzivno zdravljenje, od tega sta dva še vedno v smrtni nevarnosti, so danes potrdili pri UKC Ljubljana.

V mariborskem UKC sta na zdravljenju še vedno dva poškodovanca. V naslednjem tednu bodo pri ponesrečencu s hudimi opeklinami začeli operacije, so v soboto povedali v mariborski bolnišnici.

Pri ponesrečencu, ki se zdravi v celjski bolnišnici, naj bi v naslednjih dneh, najverjetneje v ponedeljek, tudi nadaljevali operativno zdravljenje njegovih globokih opeklin, je v soboto pojasnil specialist splošne kirurgije in travmatologije Radko Komadina. Dodal je, da ima bolnikovo stanje »pozitivno tendenco«.

V bolnišnici na Jesenicah so sicer napovedali, da bodo žensko z več zlomi zadržali še nekaj dni, v splošni bolnišnici v Novem mestu, kjer so zdravili lažje poškodovane, pa so že vse odpustili.

Na balonu, ki se je ponesrečil med pristajanjem, je bilo sicer 32 ljudi, štirje so umrli. Med smrtnimi žrtvami je bila družina z območja Ljubljane (hči, mati in njen partner) in še ena ženska.

Deli s prijatelji