RAZNAŠALEC

Po nesreči dobro okreva

Objavljeno 26. december 2014 10.15 | Posodobljeno 25. december 2014 17.54 | Piše: O. B.

Štefan Kuzmič, ki se je pred dobrima dvema tednoma hudo poškodoval v prometni nesreči, bo kmalu spet raznašal Slovenske novice.

Štefan Kuzmič je z mopedom zapeljal s svojega dvorišča, ko je po cesti pripeljala voznica osebnega avtomobila. Po trku z avtom je mopedist obležal na cestišču. Prvo pomoč so mu ponudili reševalci Zdravstvenega doma Gornja Radgona z dežurnim zdravnikom Stanislavom Malačičem, dr. med., na čelu. Foto: Oste Bakal/Novice

V petek, 28. novembra, nekaj pred 15. uro, se je na lokalni cesti Apače–Spodnja Ščavnica v naselju Lešane zgodila hujša prometna nesreča. V njej se je hudo poškodoval Štefan Kuzmič, ki je 13. decembra, dopolnil 44 let. Pišta, kot ga kličejo znanci, je raznašalec Slovenskih novic in Dela v Apaški dolini in na Radgonskem. Hudo poškodovanega, imel je tudi zlomljen gleženj in zvit komolec, so prepeljali na oddelek soboške kirurgije, od tam pa so ga zdravniki po dveh tednih, potem ko je uspešno okreval, tik pred rojstnim dnem odpustili v domačo nego.

Zaradi njegovega zdravljenja je morala naročniška služba Dela in Novic poskrbeti za spremenjen način dostave časopisa na območju občine Apače, toda Pišta se bo kmalu vrnil in spet bo vse po starem. Ko smo ga pred odpustom obiskali v bolnišnici, nam je povedal, da so ga prijazno bolnišnično osebje in zdravniki vrnili med žive, tako da bo kmalu znova na svojem mopedu, s torbo, polno časopisov. »Glede nesreče pa preprosto ne vem, kaj se je zgodilo. Nesreče se dogajajo in se bodo, dobro je, da ni bilo še huje,« pove vedno nasmejani Pišta.

Deli s prijatelji