NOČNA GROZLJIVKA

Po napadu se je oglasil Zoran Janković

Objavljeno 11. junij 2016 15.32 | Posodobljeno 11. junij 2016 15.32 | Piše: A. L.

Ljubljanski župan je začasnim uporabnikom ponudil pomoč pri varovanju območja, če bodo tako želeli.

Zoran Janković.

LJUBLJANA – »Ne morem se znebiti vtisa, da nekdo želi namerno in grobo prekiniti vsak poskus konstruktivnega iskanja rešitve. Tem posameznikom sporočam, da jim ne bo uspelo. /.../ Mestna občina Ljubljana in sam kot župan odločno obsojava vsakršno nasilje. Z žalostjo in veliko zaskrbljenostjo sem sprejel novico o napadu zamaskiranih posameznikov na območju Tovarne Rog in celo fizičnih poškodbah. Nesprejemljivo, neodgovorno in za družbo skrajno nevarno početje mora policija čim prej raziskati in ga najodločneje sankcionirati.« Tako so po napadu na rogovce besede župana Zorana Jankovića sporočili iz Mestne občine Ljubljana (Mol).

Izpostavil je, da se je Mol včeraj na skupnem sestanku s sedmimi predstavniki Skupščine začasnih uporabnikov pisno zavezal, da do odločitve sodišča ustavi vse aktivnosti in do takrat z dialogom poskuša najti najboljšo rešitev za prihodnost Roga in za vključitev obstoječih programov v prenovljeni Center Rog. Sklepi in zaveze Mol so podani pisno, javno in so jasni, poudarja.

Ponudil je pomoč

Janković je začasnim uporabnikom ponudil pomoč pri varovanju območja, če bodo tako želeli: »Pri varnosti vseh prebivalk in prebivalcev ter obiskovalcev Ljubljane ne sme biti nobenih kompromisov, zato mora vsak na svojem področju narediti vse, da to varnost zagotovimo. Nedopustno je, da bi kdor koli svoja načela uveljavljal s fizično silo, zato Mol prav tako ne bo dopustil, da moč nasilja premaga moč argumentov in da bi na koncu nasilje določalo prihodnje vsebine Roga.«

Deli s prijatelji