OPOZARJAJO

Po Mariboru vse več groženj in verbalnega nasilja

Objavljeno 07. marec 2013 17.10 | Posodobljeno 07. marec 2013 17.10 | Piše: T. L., STA

Predsednik mariborske SDS Gregor Pivec je dejal, da so grožnje njihovim elektorjem v DS le povod za njihovo obsodbo, na splošno pa obsojajo vsakršne grožnje s psihičnim ali celo fizičnim nasiljem.

Fotografija je simbolična.

MARIBOR – Vodstvo mariborskega mestnega odbora SDS je skupaj z njihovo kandidatko na nadomestnih županskih volitvah Andrejo Špernjak danes opozorilo na naraščanje verbalnega nasilja v mestu v zadnjem obdobju. Še posebej so obsodili pisemske grožnje njihovim elektorjem, ki so na volitvah v državni svet podprli nekdanjega mariborskega župana Franca Kanglerja.

Povod pisma »gotov si« v nabiralnikih

Predsednik mariborske SDS Gregor Pivec je na novinarski konferenci dejal, da so grožnje njihovim elektorjem le povod za njihovo obsodbo, na splošno pa obsojajo vsakršne grožnje s psihičnim ali celo fizičnim nasiljem, do katerih v mestu prihaja v zadnjem času.

Pet elektorjev SDS – Kaja Medved, Liviana Borko, Stanislav Žagar, Dragomir Čurlič in Rok Tuš – je namreč pretekli teden v svoje domače poštne nabiralnike prejelo pisma, ki jih v SDS razumejo kot grozilna. V njih je ob Kanglerjevi sliki zapisano: »Omogočil si njegovo izvolitev za državnega svetnika. Še 18 dni, gotov si.«

»Zdi se nam, da je to neprimeren način izražanja nezadovoljstva. Večkrat sem že pozival, da stopimo stran od nasilja, saj vsako nasilje rodi novo nasilje. To ne vodi v nobeno sodelovanje in razvoj. S takim nasiljem se je začela druga svetovna vojna in po njenem koncu je bila Evropa razbita in uničena ter je potrebovala 20 let, da se je znova sestavila. S takim načinom se je začel holokavst,« je dejal Pivec.

Grožnje prijavili

V stranki so sicer omenjene grožnje prijavili organom pregona, to pa je ob današnjem pozivu tudi vse, kar lahko v teh razmerah naredijo, so še dodali v mariborski SDS. 

Špernjakova je dodala, da nikakor ne podpira nobene vrste nasilja in zastraševanja, saj se na tak način ne da veliko doseči. »Vsaka stvar, ki se je začela z nasiljem, se s tem ni končala, pač pa so na koncu ljudje vendarle morali stopiti skupaj in se dogovoriti,« je dejala županska kandidatka SDS, ki zagovarja ničelno stopnjo strpnosti do kakršnega koli nasilja.

Kot je dodala, se na tak način ne da narediti ničesar, problemi v mestu pa čakajo in se bodo tako samo še kopičili. Maribor je po njenem mnenju treba zagnati, pri tem pa je pogoj pravičen in enakopraven regionalni razvoj.

Očitno se je do zdaj spregledalo, da sta Maribor in celotna vzhodna regija velika socialna bomba, saj je bilo za ta del Slovenije leta 2011 namenjenih le 40 odstotkov državnih pomoči, medtem ko sta bili preostalega denarja deležni bolj razviti ljubljanska in zahodna regija, je še povedala Špernjakova, ki se bo zavzemala za pravičen in enakovreden razvoj regij.
 

Deli s prijatelji