NAGRADNA IGRA

Po mamini zaslugi ne bodo žejni

Objavljeno 16. julij 2015 00.54 | Posodobljeno 16. julij 2015 00.54 | Piše: Simona Fajfar

Žreb v nagradni igri Slovenskih novic in Dane razveselil družino iz Domžal.

Žreb v nagradni igri Slovenskih novic in Dane razveselil družino iz Domžal. Foto: Simona Fajfar

DOMŽALE – »Ravno včeraj sem karala mamo, kaj pošilja kupone in nagradne igre v mojem imenu, zdaj pa tole,« je med smehom razložila Nataša Verbančič iz Domžal, ko je izvedela, da ji je tokratni žreb v nagradni igri Slovenskih novic in Dane podelil 108 litrov osvežilnih pijač. A 64-letna mama Silva, ki sploh ne kaže svojih let, se ne da in rešitve križank in nagradnih iger pošilja za vso družino: enkrat napiše na kupon svoje ime, drugič hčerino, vnukinjino, svakovo … »Če ne rešujem in ne pošiljam, potem nekaj ni v redu. A s tem ohranjam svojo kondicijo. In sem zadovoljna, tudi če dobim le pet evrov,« je razložila Silva.

Nataša le tu in tam kupi kakšno srečko, to pa je tudi vse, kar jo povezuje z igrami na srečo. Je naročnica Slovenskih novic, a jih prva dobi v roke mama Silva. Hčerka in mama sta namreč sosedi, saj Silva živi v prvem, Nataša pa v drugem nadstropju domžalskega bloka. »Še preden popijem jutranjo kavo, grem honorarno delat, potem pa med vračanjem v stanovanje vzamem Slovenske novice, jih preberem in vrnem Nataši ob kavi,« je razložila Silva. A ne le to, je razložila raznežena babica: vsako jutro sreča tudi šestletno vnukinjo, ki je – tako, kot se spodobi – pravcati sonček.

Da se člani družine ne smejo jeziti na tiste, ki rešujejo in pošiljajo rešitve križank in nagradnih iger, pa ni bilo edino sporočilo tokratnega hektolitra. Nataša Verbančič se je na nekaj klicev s Slovenskih novic odzvala šele po nekaj urah, saj je imela telefon izklopljen. Njen mož neznanih telefonskih klicev ne vrača, kar pa bi bilo – je ugotovila Nataša – v primeru hektolitra res škoda. Teh 108 litrov osvežilnih pijač bodo hitro porabili, je ugotovila Nataša: nekaj jih bo dala mami pa tastu in tašči, obenem pa bo tekočina še kako prijala pri delu na vrtu. 

Deli s prijatelji