VREME

Po kislem vikendu spet visoke temperature

Objavljeno 26. april 2013 13.05 | Posodobljeno 26. april 2013 13.05 | Piše: A. K.

Meteorologi za konec tedna napovedujejo muhasto in nestanovitno vreme.

Kljub poslabšanju nas jeseni še čakajo lepi dnevi.

LJUBLJANA – Tudi v prihodnjih dneh bomo deležni pomladnega vremena, čeprav nekoliko bolj kislega, kot smo ga bili navajeni v preteklih dneh.

»Tako toplo, kot je bilo v četrtek, ne bo, bo pa še vedno nadpovprečno toplo, kar pomeni, da se bodo temperature gibale nad 20 stopinjami Celzija. Ob koncu tedna bo bolj aprilski tip vremena, v soboto bo namreč precej nestanovitno. V nedeljo bo malce boljše, se pravi, da bo ploh manj. V soboto in nedeljo bodo temperature malce nižje, v ponedeljek in torek pa se bodo spet dvignile nad 25 stopinj,« nam je povedal dežurni meteorolog Brane Gregorčič.

Torek naj bi bil po Gregorčičevih besedah najtoplejši dan v prihodnjem tednu, kar pomeni, da se bodo temperature zagotovo dvignile nad 25 stopinj Celzija. V drugi polovici tedna se bodo temperature spet malce spustile.

Vreme v prihodnjih dneh

Danes bo sprva pretežno jasno, čez dan pa bo od zahoda naraščala koprenasta oblačnost. Krepil se bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 28 stopinj. Ponoči se bo oblačnost na zahodu zgostila, občasno bo tam že rahlo deževalo.

Jutri bo na vzhodu države dopoldne še dokaj sončno, drugod pa spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami, ki se bodo popoldne in zvečer prehodno razširile tudi proti vzhodu. Vmes bo lahko tudi kakšna nevihta. Pihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 14, najvišje dnevne od 17 do 22, v vzhodnih krajih do 25 stopinj Celzija.

V nedeljo in ponedeljek bo v zahodni Sloveniji pretežno oblačno s krajevnimi plohami. Več dežja bo v hribovitem svetu. Drugod bo delno jasno in večinoma suho. Pihal bo jugozahodni veter.

Deli s prijatelji