PONOVNA ODLOČITEV

Po Jakliču uspeva še črnograditelju Maherju?

Objavljeno 20. avgust 2013 18.51 | Posodobljeno 20. avgust 2013 18.51 | Piše: T. L.

Gradbeni inšpektor bo znova odločal o Maherjevi sporni gradnji v Seči nad Portorožem.

LJUBLJANA – Ministru z najkrajšim stažem v zgodovini Slovenije, Igorju Maherju, nekdanjemu ministru za infrastrukturo in prostor, gre v zadnjem času očitno vse kot po maslu. Njegovo nesojeno ministrstvo je namreč odločilo, da mora gradbeni inšpektor znova odločati o Maherjevi sporni gradnji v Seči nad Portorožem, poroča portal Siol.net. Kot smo poročali, je Maher tudi dobil novo službo za nadaljnja štiri leta, saj je od danes naprej nadzornik Elektra Slovenije (Elesa)

Uslišali pritožbo nekdanjega šefa

Naj spomnimo: gradbeni inšpektor je 17. aprila odločil, da sta dva objekta v Seči črna gradnja in da ju mora Maher v 30 dneh porušiti. Nekdanji minister, ki je moral odstopiti prav zaradi črne gradnje v Seči, se je na odločitvi pritožil in uspel. Njegov nekdanji delodajalec (ministrstvo) je namreč kot organ druge stopnje aprilski odločbi 19. julija odpravil in inšpektorju zadevi vrnil v ponovni postopek, so za portal potrdili na inšpektoratu za promet, energetiko in prostor.

Sporno gradnjo sicer preverja inšpektorat za promet, energetiko in prostor, ki spada pod ministrstvo za infrastrukturo in prostor, ta pa odloča o pritožbah na odločitve inšpektorjev, kot se je zgodilo v Maherjevem primeru.

Deli s prijatelji