PREVAŽAL FOSFATE

Po iztirjenju vlaka: promet še oviran

Objavljeno 19. september 2017 14.33 | Posodobljeno 19. september 2017 14.35 | Piše: STA, Ma. M.

Po iztirjenju vagona pri Verdu je stekel tovorni promet, v potniškem še vedno nadomestni prevozi.

VERD – Slovenske železnice še vedno odpravljajo posledice nedeljskega iztirjenja tovornega vagona pred železniško postajo Verdimage. Od ponedeljka zvečer je en tir za tovorni promet odprt, potniški promet pa še vedno poteka z nadomestnimi prevozi, so za STA pojasnili pri Slovenskih železnicah

Je šlo za kaznivo dejanje?

Kriminalisti so v ponedeljek zaključili ogled kraja nedeljskega iztirjenja. Policisti nadaljujejo preiskavo tudi v smeri morebitnih znakov kaznivega dejanja ogrožanje posebnih vrst javnega prometa. Pri ogledu, ki je potekal že v nedeljo zvečer, je sodeloval tudi preiskovalec za železniške nesreče z ministrstva za infrastrukturo.

Policijska uprava Ljubljana poroča, da je po ugotovitvah kriminalistov v nedeljo okrog 19.45 kompozicija tovornega vlaka, ki je bila sestavljena iz lokomotive in 17 vagonov, vozila iz smeri Kopra proti Ljubljani. Pred železniško postajo Verd, kjer se dvotirna proga razširi v štiri tire, je prišlo do iztirjenja zadnjega vagona. Ta je ob tem trčil ob železniško infrastrukturo in jo poškodoval. Zaradi izpada elektrike se je sprožila hitra zavora na vlakovni kompoziciji, ki se je tako ustavila.

Po dozdajšnjih ugotovitvah je nastalo za nekaj sto tisoč evrov materialne škode. Po podatkih policije je bila na vlaku sipka ruda oziroma fosfati v prahu za izdelavo detergentov, ki po do zdaj zbranih podatkih pristojnih služb ne predstavljajo nevarnosti za okolje ali zdravje ljudi.

Deli s prijatelji