SKLENILI

Po izpuščenega protestnika (19) so prišli policisti

Objavljeno 09. december 2012 11.57 | Posodobljeno 09. december 2012 11.57 | Piše: T. L.

V četrtek so 19-letnika izpustili iz pripora, zaradi ponovitvene nevarnosti pa so ga policisti včeraj znova odpeljali v pripor.

Nasilje v Mariboru.

MARIBOR – Zunajrazpravni senat mariborskega sodišča je včeraj pri odločanju v zvezi z nesoglasjem preiskovalne sodnice s predlogom državnega tožilca za odreditev pripora za nekaj osumljenih, ki so v četrtek smeli na prostost, odločil, da so zreli za pripor, poroča Večer.

Bojijo se, da bi znova napadel policiste

»Glede na to, da so že napovedani protesti za 14., 17. in 18. decembra, ki pa niso usmerjeni le proti županu Francu Kanglerju, temveč tudi proti drugim politikom in aktualni politični oblasti, je podana velika verjetnost, da se bo A. M. protestov ponovno udeležil in storil pri preprečevanju uradnega dejanja uradnim osebam, se pravi policistom, še kakšno hujše kaznivo dejanja. A. M. je utemeljeno osumljen, da je s skupino izgrednikov izkoristil mirne demonstracije za izvrševanje kaznivega dejanja zoper policiste,« sklep zunajrazpravnega senata mariborskega sodišča navajajo v Večeru. Zaradi sklepa so po 19-letnega protestnika iz Metave, za katerega je preiskovalna sodnica pretekli četrtek odločila, da ne gre v pripor, včeraj prišli policisti in ga odpeljali nazaj za zapahe.

Odvetnik znova priprtega protestnika je že napovedal pritožbo, samo odločitev senata pa komentiral z besedami: »To je policijska država.«

Deli s prijatelji