DVOMI

Po graji javnosti in stroke SDS umika sporni člen

Objavljeno 16. oktober 2012 14.50 | Posodobljeno 16. oktober 2012 14.14 | Piše: A. L.

V poslanski skupini SDS so se seznanili s stališčem pristojnega ministra, da ta določba za zakon ni ključnega pomena.

Tanko odgovarja Kociprovi, da ima Brezigarjeva kompetence za opravljanje funkcije državne sekretarke na MNZ.

LJUBLJANA – »Poslanska skupina SDS bo koaliciji predlagala črtanje spornega člena v zakonu o elektronskih komunikacijah.« To je danes sporočil vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko. Spomnimo, v parlamentarni obravnavi je zakon o elektronskih komunikacijah (ZEKom), pri katerem sta strokovna in politična javnost opozarjali na spornost člena, po katerem bi se podatke o identiteti komunicirajočih uporabnikov pridobilo zgolj na podlagi pisne zahteve in ne le prek sodišča.

Za zakon ta člen nima ključnega pomena

»V poslanski skupini SDS smo se seznanili s stališčem pristojnega ministra, da ta določba za sam zakon ni ključnega pomena. Poslanska skupina SDS bo glede na izražene pomisleke koalicijskim partnerjem in državnemu zboru predlagala razmislek o tem, da se ta določba črta v celoti, tako da o spoštovanju človekovih pravic oziroma zasebnosti ne bo moglo biti nobenega dvoma,« je zapisal Tanko.

Sicer pa je na sporni člen v zakonu opozarjala informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar. Minister Žiga Turk je vztrajal, da je bil zakon usklajen tudi z informacijsko pooblaščenko, a je ta to zanikala.

Deli s prijatelji