ŽALOSTNA DRUŽINSKA ZGODBA

Po Delovni akciji jokali še gledalci: mama odšla, oče ostal sam z otrokoma

Samohranilec se je znašel v veliki stiski, iz katere ni videl izhoda.
Fotografija: Družino sestavljajo samohranilec Kristijan in njegova dva otroka, 18-letna Andreja ter 13-letni Nik. FOTO: POP TV/printscreen
Odpri galerijo
Družino sestavljajo samohranilec Kristijan in njegova dva otroka, 18-letna Andreja ter 13-letni Nik. FOTO: POP TV/printscreen

Ste spremljali oddajo Delovna akcija? Tokrat so pomagali družini, ki živi v res neprimernih razmerah. Oče sam skrbi za dva najstniška otroka, ki ju je mati zapustila. Živijo v propadajoči hiši, v kateri niso imeli niti vode.

Tričlanska družina Potrč živi v Negovi na Štajerskem. Oče Kristjan s svojo plačo skrbi za 18-letno hčerko Andrejo in 13-letnega sina Nika. V hiši, ki ne omogoča osnovnih bivalnih standardov, živijo še stari starši. 

Že na prvih posnetkih hiše je bilo videti, da ta res potrebuje temeljito obnovo. Dotrajane stene imajo razpoke, okna in vrata so stara, v hiši ni bilo vode. Velik problem je predstavljala električna napeljava. Sin je priznal, da spi v postelji skupaj z očetom, saj je v njegovi sobi električna napeljava nezaključena in kot taka izjemno nevarna. Elektrika jim je nevarnost povzročala tudi v kopalnici, kjer so imeli električno omarico, kar je bilo smrtno nevarno.

Kopalnica je bila smrtno nevarna. FOTO: POP TV/printscreen
Kopalnica je bila smrtno nevarna. FOTO: POP TV/printscreen

Posledica krutih življenjskih okoliščin

Da je bil hiša tako slabo vzdrževana, je posledica več življenjskih okoliščin, v katerih se je znašel Kristijan Potrč. Z nekdanjo partnerico sta imela burno razmerje, polno prepirov, pri katerih je večkrat posredovala tudi policija. Vse to je bilo preveč za partnerico, tako da je Kristjana in otroka zapustila. Kristjan se je znašel v veliki stiski, ki je ni zmogel sam rešiti, poskušal je narediti samomor. Njegovo namero je preprečila hči Andreja, ki ga je našla in ga do prihoda reševalcev ohranjala pri življenju. Po odhodu partnerice je Andreja prevzela veliko gospodinjskih opravil in zdaj družino tudi prijavila na delovno akcijo. 

Upamo, da bo odslej nekoliko lažje živeti v hiši, ki so jim jo obnovili, in bo to upanje za lepšo prihodnost vseh.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije