NSI

Po Čuferju še interpelacija zoper Viranta

Objavljeno 02. oktober 2013 21.51 | Posodobljeno 02. oktober 2013 22.08 | Piše: STA, Mo. S.

Podrobnosti interpelacije bo predsednica stranke Ljudmila Novak še predstavila.

Virantu podpora javnosti upada

LJUBLJANA – Vladi Alenke Bratušek se obeta še ena interpelacija. Vložila jo bo stranka NSi, in sicer zoper ministra za notranje zadeve Gregorja Viranta, kar je potrdil tudi tiskovni predstavnik NSi Jernej Vrtovec. Podrobnosti interpelacije bo predsednica stranke Ljudmila Novak predstavila v četrtek, neuradno pa naj bi se v obrazložitvi znašli Virantova napoved o zmanjševanju števila občin, reševanje problematike izbrisanih, politično kadrovanje zaradi odločitev o razrešitvi na novo imenovanih načelnikov upravnih enot Mojce Kucler Dolinar in Boža Predaliča, letalske vozovnice in sum korupcije.

Virant (še) ne komentira

Da je Virant zrel za interpelacijo, je sicer nedavno dejal tudi predsednik SLS Franc Bogovič, ki je oster nasprotnik ukinjanja občin. Kot je povedal, se bodo o morebitni podpori interpelaciji še odločili, zagotovo pa je »početje Viranta takšno, da si zasluži nezaupnico«. Virant je dejal, da bo interpelacijo komentiral, ko jo bo prebral.

Danes je sicer interpelacijo zoper finančnega ministra Uroša Čuferja vložila največja opozicijska stranka SDS, a je v drugih strankah za zdaj še ne podpirajo. Tudi opozicijski stranki SLS in NSi je nista podpisali, o morebitni podpori pa se bodo odločili glede na Čuferjeve argumente.

Deli s prijatelji