ZA KAZEN?

Po aferi Piranleaks: Drenikova premeščena na pravosodno ministrstvo

Objavljeno 22. september 2015 23.03 | Posodobljeno 22. september 2015 23.03 | Piše: STA, S. U.

Zunanji minister Karl Erjavec pravi, da bo tam »zelo dobrodošla«.

LJUBLJANA – Nekdanja agentka Slovenije v arbitraži o meji s Hrvaško Simona Drenik je bila z zunanjega ministrstva premeščena na ministrstvo za pravosodje. Do tega je prišlo zaradi delovnih potreb in ne zaradi poletne prisluškovalne afere, je danes pojasnil zunanji minister Karl Erjavec.

Ali bo zaradi afere treba kako ukrepati, bodo po ministrovih besedah še pokazale ugotovitve preverjanja okoliščin.

Kot je za medije pred srečanjem koalicijskih poslancev in ministrske ekipe na Brdu pri Kranju v zvezi s premestitvijo Drenikove še pojasnil Erjavec, je po zakonu o javnih uslužbencih možna prerazporeditev, do katere pride po dogovoru med obema ministroma in v soglasju z uslužbencem.

Erjavec zanikal

»Takšen dogovor smo tudi podpisali. Simona Drenik bo doktorirala iz pravnih znanosti in bo zelo dobrodošla na ministrstvu za pravosodje, ker jim primanjkuje mednarodnopravnih strokovnjakov,« je navedel Erjavec.

Erjavec je zanikal, da je do prerazporeditve Drenikove prišlo zaradi prisluškovalne afere, v katero sta se ujela Drenikova in slovenski arbiter Jernej Sekolec. Oba sta zaradi objave prisluhov njunih pogovorov odstopila.

Je pa Erjavec dejal, da okoliščine afere še preverja komisija. »Na podlagi teh ugotovitev bomo ocenili, ali je treba kar koli še ukrepati,« je dodal minister.

Deli s prijatelji