VIKEND

Po 30 stopinjah izrazita ohladitev

Objavljeno 10. maj 2012 18.00 | Posodobljeno 10. maj 2012 18.00 | Piše: A. K.

V petek in soboto se bo živo srebro dvignilo tudi do 30 stopinj, v nedeljo pa nas čaka drastična ohladitev.

Ob morju bo ta vikend do 18 stopinj Celzija.

Vremenska napoved kaže, da bomo v petek in soboto deležni pravega poletja, saj bodo temperature dosegle tudi do 30 stopinj Celzija. Po besedah Braneta Gregorčiča iz Agencije RS za okolje bo vroče predvsem v južni polovici Slovenije.

V nedeljo 20 stopinj hladneje

V nedeljo pa nas čaka izrazito znižanje temperatur. »Ohladitev se obeta v noči na nedeljo, ko nas bo prehajala hladna fronta. Nedelja bo torej bolj sveža. Jutranje temperature se bodo gibale med 5 in 10, dnevne pa med 8 in 12 stopinj Celzija,« je povedal Gregorčič.

Tukaj lahko preberete več o vremenu.

Padavine bodo ponehale že v nedeljo popoldne, ohladitev pa bo vztrajala do sredine naslednjega tedna, nato pa se bodo temperature spet dvignile.

Pogumni se bodo okopali

Čeprav bo Obala zaradi lepega vremena privabila številne obiskovalce, pa se bodo le najbolj pogumni pognali v morje. Temperature vode bodo namreč dosegle 19 stopinj, v nedeljo pa bo burja morje pošteno ohladila.

Previdno na soncu

Četudi ne načrtujete izleta na Primorsko, bodite izjemno pazljivi, ko se boste nastavljali soncu. UV-indeks bo namreč zelo visok, najvišji bo okoli 13. ure. Zaščitite se torej s pokrivalom in sončnimi očali, uporabite zaščitno kremo, predvsem pa je pomembno, da se med 11. in 15. uro izogibate izpostavljanju soncu.

Deli s prijatelji