VREME

Po 28 stopinjah Celzija v hladnejši vikend

Objavljeno 05. junij 2012 17.03 | Posodobljeno 05. junij 2012 14.34 | Piše: Mo. S.

Danes je še mogoča kakšna ploha, sledijo jasni in suhi dnevi.

V petek bo še vroče, nato sledita ohladitev in dež.

LJUBLJANA – »V prihodnjih dneh ne bo velikih posebnosti,« nam je pojasnil dežurni meteorolog Agencije RS za okolje (Arso) Andrej Velkavrh. Danes popoldne so sicer še mogoče krajevne plohe, v severovzhodnem delu države pa bo pihal severni veter. Temperature se bodo dvignile do 24 stopinj Celzija.

Trije sončni dnevi

Sreda bo suha in sončna, le v severozahodnih krajih bo občasno pretežno oblačno. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 10, na Goriškem in ob morju okoli 13, najvišje dnevne od 20 do 26 stopinj Celzija. V četrtek bo delno jasno, v zahodnem delu Slovenije pa lahko pade kakšna kaplja dežja, še pojasnjuje Velkavrh. Zapihal bo jugozahodni veter, ki s seboj prinaša toplejši zrak.

Ker se nad Alpami in srednjo Evropo krepi območje visokega zračnega tlaka, se nam tudi še v petek obeta lep, sončen in vroč dan. Ogrelo se bo do 28 stopinj ali več, a že naslednji dan se bo vreme ponovno poslabšalo.

V naravo v soboto, nedelja bo deževna

Sobota bo sprva še sončna in suha, popoldne pa se bo pooblačilo. Mogoče so padavine, ki se bodo do nedelje zjutraj okrepile. Takrat se bo tudi ohladilo, zato vam svetujemo, da se na izlet ali piknik raje odpravite v soboto, saj bo nedelja očitno bolj kisla.

Zaščita pred soncem

Vremenski vpliv na počutje bo danes popoldne vse ugodnejši, sicer pa ne pozabite na zaščito pred sončnimi žarki, ki so najmočnejši okoli 13. ure. Srednje visoka bo koncentracija cvetnega prahu trav, cvetita pa tudi lipa in bezeg. Krajevne padavine bodo cvetni prah iz zraka sicer sprale, vendar le prehodno.
 

Deli s prijatelji