KJE JE POLETJE?

Ploh in neviht še ne bo konec

Objavljeno 02. junij 2016 12.53 | Posodobljeno 02. junij 2016 12.53 | Piše: Mo. S.

V naslednjih dneh še ne bo prave vremenske spremembe.

Fotografija je simbolična.

LJUBLJANA – Obdobja krajevnih ploh in neviht še ni konec, saj bo še nekaj časa podobno, brez prave spremembe in poletja.

»Nadaljevalo se bo podobno vreme. Danes in v petek bo težišče krajevnih ploh in neviht sredi dneva in popoldne. Ob dopoldnevih bo mirneje, morda bo tudi malce več sonca,« nam je povedal dežurni vremenoslovec Agencije RS za okolje (Arso) Andrej Velkavrh. Kot pravi, k nam postopno prihaja malce toplejša zračna masa, tako da bodo tudi temperature višje, vendar ne občutno.

Ponekod bo zapihal jugozahodni veter, dnevne temperature pa se bodo dvignile in bodo od 17 do 24 stopinj Celzija. V petek zjutraj bo ponekod po nižinah kratkotrajna megla, dan pa se bo nadaljeval s krajevnimi plohami in nevihtami, ogrelo se bo do 25 stopinj.

Pozor, nevihte

Vremenoslovci so danes zahodno polovico države obarvali v rumeno stopnjo ogroženosti zaradi neviht, prav tako bo nevarnost neviht tudi še v naslednjih dneh. »Lokalno so mogoči močnejši nalivi, piš vetra in udari strel. Hitro lahko narastejo hudourniški vodotoki,« so zapisali, svetujejo pa tudi povečano pozornost ob bližajočih se nevihtnih oblakih. Med nevihto se ne zadržujte na izpostavljenih mestih, ampak raje počakajte na varnem mestu, saj nevihta običajno ne traja dolgo.

Opozorili za danes in petek:

image

image

Deli s prijatelji