KADROVANJE

Plinovodi: Janševa hči in Tankov sin nista prišla do službe po zvezah

Objavljeno 24. avgust 2012 23.48 | Posodobljeno 24. avgust 2012 23.48 | Piše: T. L., STA

V državnem podjetju zanikajo kadrovanje po političnem kriteriju.

Jože Tanko, vodja poslanske skupine SDS, in Janez Janša.

LJUBLJANA – V državnem podjetju Plinovodi sta se v preteklih mesecih zaposlila Nika Janša, hči premierja Janeza Janše, in Tadej Tanko, sin vodje poslanske skupine SDS Jožeta Tanka, je poročala Mladina. Kot pojasnjujejo v podjetju Plinovodi, so pogodbi o zaposlitvi sklenili s kandidatoma, ki po njihovi oceni v celoti izpolnjujeta zahtevane razpisane pogoje.

Diplomirala na švedski fakulteti

Kot je danes poročala Mladina, je hči Janeza Janše, 25-letna Nika Janša, ki je lani diplomirala na katedri za krajinsko arhitekturo na švedski fakulteti za kmetijske znanosti v mestu Alnarp na temo izboljšanja javnega prostora v občini Grosuplje, letos spomladi že dobila prvo službo, in sicer v družbi Plinovodi, ki upravlja slovenski plinovodni sistem.

Mlajši Tanko član izvršnega odbora podmladka SDS v Ribnici

Po podatkih zavoda za zaposlovanje je julija službo iskalo več kot 530 nezaposlenih diplomiranih pravnikov. Tudi Tadej Tanko, sicer član izvršnega odbora podmladka SDS v Ribnici, je lani diplomiral na ljubljanski pravni fakulteti z naslovom naloge Načela odprtosti pri delovanju javne uprave. A je kmalu za tem po poročanju omenjenega časnika že dobil zaposlitev v pravni službi podjetja Plinovodi.

Na vprašanja o zaposlitvah družinskih članov visokih predstavnikov stranke SDS so v družbi Plinovodi pojasnili, da so prosti delovni mesti objavili 25. novembra lani in 17. februarja letos. Na objavljeni prosti delovni mesti je družba prejela tri oziroma sedem vlog. Družba Plinovodi je med prijavljenimi kandidati izbrala osebi, ki po oceni družbe v celoti izpolnjujeta zahtevane razpisane pogoje, in z njima sklenila ustrezni pogodbi o zaposlitvi 22. decembra lani oz. 12. marca letos, so še zapisali v družbi.

Deli s prijatelji