NEBO SE BO ODPRLO

Plima bo poplavljala že nocoj, deževje do sobote ne bo ponehalo

Objavljeno 04. november 2014 14.44 | Posodobljeno 04. november 2014 14.45 | Piše: K. K.

Ob tem bodo naraščali sprva hudourniki in manjši vodotoki, od četrtka naprej tudi večje reke.

Po podatkih Agencije RS za okolje se začenja večdnevno obdobje izrazito nestabilnega in pogosto deževnega vremena. Pričakovana večja količina padavin in naraščanje rek bosta lahko marsikje povzročala težave. Do srede popoldne bodo lokalno močnejše padavine predvsem v zahodni polovici Slovenije. Lokalno lahko pade do okoli 100 litrov dežja na kvadratni meter.

Padavine se bodo še krepile

V sredo popoldne in v noči na četrtek se bodo padavine še okrepile in postopno zajele večji del države. Ob tem bodo naraščali sprva hudourniki in manjši vodotoki, od četrtka naprej tudi večje reke. Obstaja možnost poplavljanja vodotokov. Padavinsko obdobje se bo nadaljevalo do predvidoma sobote zjutraj. Priporočamo previdnost in redno spremljanje meteoroloških in hidroloških napovedi in opozoril.

Koper pod vodo?

Nocoj, med 19. in 21. uro, predvsem pa v sredo zjutraj, med 6. in 9. uro, lahko gladina morja na mareografski postaji Koper preseže višino 300 cm in pri tem poplavi nižje ležeče dele obale. Plimovanje morja bo povišano tudi v četrtek in petek.

Deli s prijatelji